Gerendavázas kerti medence: hogyan készül?

Gerendavázas kerti medence: hogyan készül?

Kerti medencére sokan vágyunk a nyári hónapok alatt, de a kivitelezés költségei és kertünk felforgatása miatt könnyen ellenállunk a csábító vágynak. Pedig a gerendákból készült váz a legtöbb problémát megoldja. 

Favázas medence

Van olyan medenceépítési lehetőség, amely a felfújható műanyag medencék világán messze túlmutat, ugyanakkor nem is okoz akkora földmunkát és beruházási költséget, mint egy földbe süllyesztett medence. A természetes hatású gerendaváz belesimul a kertbe és még a pénztárcánkat sem terheli meg annyira, mintha betonvázas süllyesztett medencét építenénk.

Favázas medence

Ez a medencetípus a talaj felszíne fölött épül, akár egy gerendaház. Itt többféle típus is megtekinthető >>

Mivel nem a föld alatt van a nagy része, ezért a benne lévő víz nyáron gyorsan átmelegszik, nem is mindig szükséges fűteni. A szakszerűen tömörített teherhordó felületre a medence 1 nap alatt felépíthető, az előre gyártott elemeknek köszönhetően.

Építés

A gerendaváz nemcsak díszítő funkcióval bír, hanem egyben a teherhordó szerkezet is. Elemei 45 mm vastag, impregnált – nagy nyomáson telített – faanyagból épülnek, melynek belsejébe egy előre gyártott medencefólia kerül. A medence falának magassága: 120 cm

medence fa terasszal badacsony

A Weka gerendavázas kerti medence falai tetszőleges színre lefesthetők a Remmers kültéri padlóolajjal. A medence szerkezete könnyen összeépíthető meglévő terasszal vagy fa napozó teraszokkal bővíthető, környezete kültéri padlóburkolatokkal például így csinosítható >>

Keresve sem találnánk a medencénk számára természetesebb anyagot a zöld kertbe, mint a fa, amelyből a medencetest épül. Tekintettel arra, hogy a medence a talaj felszíne fölé épül, könnyen megépíthető magas talajvízzel rendelkező területeken is.

nemesacel medence letra weka

Kisgyermekes családoknál a gerendavázas medence legnagyobb előnye, hogy a térből kiemelt medencetest megakadályozza, hogy a gyerekek beleessenek a medencébe!

Az ilyen típusú kerti medencék víztisztása homokszűrő (makro szűrő) berendezéssel történik, amelyet további víztisztaságot elősegítő eszközzel, UV-C környezetbarát tisztítási technológiával is ki lehet egészíteni. Az utóbbi - UV-C - víztisztítás segítségével a szükséges klór mennyisége akár 60-80%-kal is mérsékelhető!

Napozóval
napozóteraszokkal körbe építhető medencetest

Az íráshoz segítséget nyújtott és a tartalmat szponzorálta az E-kert. További infó és kész medencék, medencekészítés: www.e-kert.hu

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR