Karácsonyi ajándékötlet 2021: Bálint gazda metszést tanító DVD-je

Karácsonyi ajándékötlet 2021: Bálint gazda metszést tanító DVD-je

Ki ne ajándékozna szívesen karácsonyra olyasvalamit, ami sikerélményt kínál és hasznos tudást ad egyszerre? Bálint gazda és kertész kollégáinak videótanfolyama a kerti gyümölcsfák metszését mutatja be és valódi, hasznosítható tudást kínál az aktív kertészkedőknek.

Metszésre minden kertésznek előbb-utóbb szüksége lesz. A facsemete ültetésekor metszéssel indítjuk útjára a koronát. Ahogy a fa növekszik, folyamatosan igazítjuk, terelgetjük hajtásait a helyes irányba, a tökéletes formába. Amikor pedig gyümölcsöt hoz, akkor az okos metszéssel érhetjük el, hogy a gyümölcsök szépek, egészségesek és jó nagyok lehessenek. A metszés olyan tudás, amelyet azonnal meghálál a kert. Sosem avul el, és a legváratlanabb helyzetekben derül ki, hogy milyen jól tud jönni!

A metszés gyümölcsei című 100 perces metszési tanfolyam DVD ezen az oldalon megrendelhető.

A metszés gyümölcsei

Minden gyümölcs 10-10 percben

A négy tapasztalt kertészmérnök által 100 percbe sűrített metszési tanfolyam 10 házikerti gyümölcsfa metszését mutatja be, könnyedén tanulható módon. Minden gyümölcsről 10 perc szól. Ebben megtanulhatjuk a fácska első metszésétől kezdve, a korona kialakításán keresztül a kiegyensúlyozott gyümölcshozásig tartó folyamatot. Az egyes gyümölcsfákról szóló részek között pedig az érdeklődő kertész elsajátíthatja a metszés technikáit, a metszéshez használt szerszámok kezelését, karbantartását, a helyes mozdulatokat.

A metszés gyümölcsei DVD

Filmről könnyebb tanulni

Aki már próbált könyv alapján metszeni, az tudja, hogy milyen fontos ebben a folyamatban a látvány, a bemutatás, a gyakorlat. Ez adta az ötletet a film elkészítéséhez. A metszési tanfolyam, A metszés gyümölcsei a következő 10 gyümölcsfa metszését mutatja be: alma, körte, őszibarack, kajszi, cseresznye, meggy, szilva, mandula, ribiszke, dió.

A látványos felvételeket, közeli képeket tartalmazó film olyan DVD lemezen tekinthető meg, amelynek minden fejezete külön is elindítható, így a 10 gyümölcsfa metszése egyenként is megtanulható. A DVD-hez mellékelt könyvecske pedig a legfontosabb tudnivalókat foglalja össze a metszeni tanulók számára.

Így készült:

Karácsonyi ajándék

A metszés gyümölcsei

A metszési tanfolyamot tartalmazó csomag (DVD és kiskönyv) az interneten házhoz rendelhető, postai szállítással. Az ára 2950 Ft, amely körülbelül megegyezik 10 kg alma árával: ennyivel biztosan többet terem egyetlen helyesen megmetszett, kiskerti gyümölcsfa is évente.

A csomag szép karácsonyi ajándék lehet, amely nemcsak hasznos, mozgásban tartja az elmét, hanem sikerélményt is nyújt a kertben, évről évre. Bemutatóhoz és megrendeléshez kattintson ide.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?