Méhecskebarát kertet nyerhetnek az ovik – terített asztal a világ legfontosabb élőlényeinek

Méhecskebarát kertet nyerhetnek az ovik – terített asztal a világ legfontosabb élőlényeinek

Mézelő ágyások.

A méheket már hivatalosan is a világ legfontosabb élőlényének választották, számos program hívja fel a figyelmet a védelmükre, segítésükre. Mi magunk is sokat tehetünk értük, például méhlegelő ültetésével, vegyszermentes kertészkedéssel vagy épp a helyi méztermelők segítésével.

A legideálisabb, ha a gyerekek már ovis korban megtanulják, hogy miként óvják a természetet és miként segítsék az állatokat, növényeket. Így válik a tudás a mindennapjaik részévé, így lesznek belőlük kertészkedő, nem szemetelő, környezettudatos felnőttek.

Egy pályázat keretében pedig már az óvodák is bekapcsolódhatnak a méhekért indított összefogásba!

A Bioeel már 4. éve hirdeti meg Méhecskebarát ovikert programját, amelyben az óvodák méhlegelő kertecskét nyerhetnek. Maga a cég nem véletlenül kampányol a hasznos rovarok megmentéséért, hiszen ők is mézet használnak a fenyőrügy sziruphoz. A fenyőrügy szirup hozzájárul a légzőszervek egészségének fenntartásához. A fenyőrügy szirup népgyógyászati megfigyelések alapján természetes összetevőivel segít felülkerekedni a náthán.

A nyertes ovik 50 000 Ft értékben kapnak különféle palántákat a méhecskebarát kiskert kialakításához. Az óvodai létszámot is figyelembe veszik, így az 1 csoportos kis oviknak is van esélyük.

Már lehet regisztrálni és pályázni, biztosak vagyunk benne, hogy az ovisok boldogan ültetik és locsolják majd a méhecskék számára készülő méhlegelőt. Hiszen tudják, hogy ha terített asztallal várják a méhecskéket, akkor azok egy igazi kinccsel, finom mézzel hálálják meg a gondoskodásukat!

Pályázati anyag leadási határidő: 2022. április 30.

Pályázati teendők:

1. lépés: Óvodai regisztráció a játékra (ovi intézi)

2. lépés: Bioeel szirup vásárlása (2-féle sziruppal lehet pályázni: fenyőrügy, ill. lándzsás útifű fenyőrüggyel) és a vonalkódok gyűjtögetése az oviban. Pályázni min. 5 vonalkóddal lehet.

3. lépés: Óvodai postázás – lezárt borítékban, a borítékon szerepeljen a pályázó Óvoda pontos neve, címe, az összegyűjtött vonalkódok száma, ovis gyerekek 2021. december 31-i létszáma. Beküldési határidő: 2022. április 30.

A tájékoztatás nem teljes körű! A részletes Részvételi és Játékszabályzat megtekinthető a www.fenyorugy.hu oldalon, vagy felvilágosítást kérhetsz az info@bioeel.hu e-mail-címen, a +36/20/332-6249-es telefonszámon.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR