Milyen lenne egy szauna a kertben?

Milyen lenne egy szauna a kertben?

Ötleteket adunk a kertben felépíthető szaunaházakhoz, amelyek fából klasszikus és modern formában is, vagy akár fémből is megépíthetők.

Télen, az előttünk álló hideg hónapok alatt újra átélhetjük a perzselő nyári napokat egy szépen megépített szaunában. Ha pedig a szauna a saját kertünkben van, akkor még a házat sem kell ehhez átépíteni.

szauna a kertben milyen lenne 06
www.e-kert.hu

A legtöbb szaunarajongó az egészségre gyakorolt pozitív hatását tartja leginkább fontosnak. Az izzadás során ugyanis rengeteg méreganyag ürül ki a szervezetből, ezen felül a szaunázás edzi a szívet a vérkeringés fokozott igénybevétele révén. Szaunázáskor erősödik az immunrendszer, oldódik a stressz, jó hatással van a bőrünkre, segít a felfrissülésben. A szauna az északi népek találmánya, ők körülbelül 2000 éve ismerik, de legerősebben a finnekhez köthető a feltalálása. Maga a "szauna" szó is a finn eredetű. Napjainkban már a jelen kor jó minőségű, illatos faanyagából épülő szaunái kényeztetik testünket, lelkünket.

szauna a kertben milyen lenne 07
www.e-kert.hu

A szaunának több fajtája van, melyek különböző mértékben terjedtek el. Széles körben ismert a finn szauna, a legtöbb ember erre gondol, ha szaunát emleget:

szauna a kertben milyen lenne 02
www.e-kert.hu

Egy szauna esetében nemcsak a “"méret a lényeg", azaz nemcsak az a fontos, hogy hányan használjuk egyszerre. Az új trendet a praktikum és a design is befolyásolja. A praktikum középpontjában az egészségmegőrzés van, azaz akár kisebb mérettel is "megbékél" a vevő, ha adott a hely, elfér a lakásban. Az otthoni design esetében inkább a nagy üvegfelületek és az egyedi szaunakályha megoldások állnak a középpontban, ez emeli újabb szintre az új otthoni berendezést.

Hazánkban a szaunákat többnyire beltérben helyezik el, de ha tehetjük, építhetünk a kertünkben is szaunaházat. Pazar élményben lehet részünk, ha egy felfűtött kerti szaunaházból a havas tájra vagy a zöld kertünkre tekinthetünk:

szauna a kertben milyen lenne 03
www.e-kert.hu

A szaunaházak megépülhetnek hagyományos megjelenésű gerendaházak formájában, vagy minimalista, modernebb stílusban is.

Az új építési trendeknek megfelelően a fém is teret kapott a szaunaházak kialakításakor. A Biohort márka teljesen egyedileg kialakítható CasaNova nevű kerti háza nemcsak minden igényt kielégít, ami egy szaunaház esetében elvárható, de remekül illeszkedik a minimalista kialakítású ház-kert dizájnba is.

szauna a kertben milyen lenne 04
www.e-kert.hu

Ugyanitt lehet kiegészítőket is – szaunakályhát, merülődézsát, pihenőágyat, padlórácsot stb. – vásárolni a szaunákhoz.

szauna a kertben milyen lenne 05
www.e-kert.hu

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR