Komplex munkavédelmi és munkaegészségügyi fejlesztés veszi kezdetét

Komplex munkavédelmi és munkaegészségügyi fejlesztés veszi kezdetét

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) munkabiztonsági és munkaegészségügyi komplex fejlesztési programot indított munkavállalói partnerszervezetek bevonásával. A művészeti, adminisztrációs és szabadidő szektort is érintő projektben megvalósuló fejlesztések 2019. május 31-ig készülnek el.

A munkabiztonsági és munkaegészségügyi fejlesztési program a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) valósul meg konzorciumi formában.

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) közös projektjének célja, a munkahelyek fizikai és mentális szempontból biztonságosabbá tétele, a munkavállalók és munkaadók részére történő munkavédelmi témájú képzés és segítségnyújtás más országok és egyes ágazatok, kutatások példái alapján, a munkahelyi légkör, a hatékonyság javítása, illetve az egészségügyi és társadalombiztosítási költségek csökkentése.

Ezen célok megvalósítását, olyan feladatok elvégzésével kívánják támogatni, mint:

- ágazatspecifikus kutatás,
- munkavédelmi képviselők ágazatspecifikus tananyagfejlesztése és képzése,
- online munkavédelmi és munkaegészségügyi eszközök és tájékoztató kiadványok készítése,
- országos médiakampány megvalósítása,
- tájékoztató rendezvények szervezése,
- honlapkészítés, ahol díjmentesen elérhetők lesznek a projekt során létrejött tartalmak, online munkavédelmi eszközök.

A projekt sajtónyilvános nyitóeseményét 2018. augusztus 7-én tartották, melyen beszédet mondott és interjút adott a konzorcium vezető, OKISZ ügyvezető elnöke, Dr. Vadász György és konzorciumi partnere, a SZEF elnöke, Földiák András is. Az alábbi rövid videós összeállításban további részleteket tudhatnak meg a projektről:

szechenyi info

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?