Töltsünk sajtot az apróbb paprikákba!

Töltsünk sajtot az apróbb paprikákba!

Egyszerű, népszerű recept.

Orsah Anita kisebb paprikákat töltött meg fetával és sajtkrémmel, majd az egészet fűszeres-olívaolajos lével felöntötte.

"Igazság szerint most először készítettem sajttal töltött paprikát, a családom és én nagyon szeretjük. Ha készen vásároljuk, drága, ráadásul kicsi üvegben kapható, vagyis nagyon kevés. Végül sok internetes keresgélés után – mert elég nehéz volt olyan receptet találni, ami tetszik nekem -, megtaláltam és kipróbáltam.

A receptet a YouTube-on találtam, idegen nyelven. Ez megtetszett, mert a legtöbb recept szerint csak egyszerűen fel kell önteni olajjal, ebben viszont főzni kellett levet hozzá, valamint pihentetni is 10 percig a paprikákat.

toltsunk sajtot paprikaba 02

Amire szükség volt

  • 600 g pici paprika
  • sajt (én krémsajtot fetasajttal kevertem fele-fele arányban)
  • 900 ml víz
  • 45 g só
  • 25 g cukor
  • babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 200 ml olívaolaj
  • 40 ml 9%-os ecet
  • rozmaring

Így készült

A paprikákat jól megmossuk, megpucoljuk. A vizet, az ecetet, sót, cukrot, babérlevelet, fokhagymát és az olívaolajat fazékba tesszük és felforraljuk. Ezután lekapcsoljuk a tűzhelyet, és belerakjuk a megpucolt paprikákat. Ezt fedő alatt pihentetjük 10 percig.

Majd kiszedjük a paprikákat. Megtöltjük őket a sajttal. A sajtokat egy tálba tettem, szórtam bele bazsalikomot és turmixgéppel krémesítettem. Ezt követően beletöltöttem a paprikába. Az üvegek aljára egy-egy ág rozmaringot tettem, rá a paprikákat, végül a főtt levével leöntöttem. Az üvegeket lezártam és száraz dunsztba tettem.

toltsunk sajtot paprikaba 03

Arra oda kellett figyelni, hogy minél jobban ki legyen a paprika belseje tisztítva, mivel nem szeretem az apró magocskákat, ráadásul azok csípősek is lehetnek.

Levittem először a garázsba, ott elég hűvös van, de sokat olvastam ezután, hogy hűtőben kell tárolni, ezért visszahoztam a hűtőszekrénybe. Hogy meddig áll el, azt nem tudom megmondani, remélem elég sokáig."

Korábban írtunk róla: