1kert.hu - a FELCO specialista

  2012. június 12. Kedd
  1 Válasz
  9K Megtekintés
Érdekelne a Vecsési savanyú káposzta készítése...
12 évvel ezelőtt
·
#23383
A vecsési savanyú káposzta világos, fehér színű, jellegzetes ízű, kellemesen savanykás savanyúság, előállítása tejsavas erjesztéssel történik. A káposzta zöld, külső takaróleveleit pucoljuk le, mossuk meg, hogy, egészséges és tiszta fejeket kapjunk. Káposzta szeletelő gépen először fúrjuk ki a torzsát majd a maradékot szeleteljük fel egyforma vékony szálakra. Sóval rétegezve szórjuk a káposztát és a sót egy tisztára mosott hordóba. Készíthetjük úgy is, hogy a só mellé egész pirospaprikát, babérlevelet vagy birsalmaszeleteket rakunk. Ha a hordó megtelt fehér gumicsizmát húzva, amit csak erre a célra használunk, addig tömörítjük, tapossuk, míg a káposzta leve felér a hordó tetejére és a káposzta fölé. ezután zárhatjuk le a hordót, úgy hogy a káposzta a lé alatt maradjon. Állítsuk meleg helyre, hogy a biológiai erjedésnek szükséges feltételeket biztosítsuk. Az így elkészített káposztát körülbelül két-három hét elteltével fogyaszthatjuk.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére