By Vendég on 2013. május 04. Szombat
Posted in Gyümölcs
Válaszok 3
Kedvelések 0
Megtekintések 5.4K
Értékelés 0
Kedves Kertbarátok! Sajnos koromra való tekintettel elég tudatlan vagyok a témában. De múltkor a barátokkal való beszélgetés közben szóba került, hogy nagyapáim a tavasz beköszöntével rézgálic alapú szerrel permeteztek (Nem 100% az volt mert adalékanyag is volt benne, de arra már nem emlékszem, hogy mi?!) Erre a felvetésemre mindenki lenézett. Sajna őseimtől már nem tudom megkérdezni, ezért az Önök segítségét kérném az ügyben, hogy igazam volt-e? Segítségüket előre is köszönöm. Tisztelettel: Hegyaljai László
A réz önmagában perzsel, ezért mésszel semlegesítik. Az így készített egyveleg a bordói lé. A google-ban mindent megtalál a helyes arányok betartásához, ha rákeres a bordói lé szavakra. Nekem nincs tapasztalatom, ezért nem adok pontosabb tanácsot. Sok sikert!
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
GYakorlatilag most is ilyen szerekkel permetezünk. A mai napig kapható a rézgálic, vagy kékgálic a növényvédőszer boltokban, csak kicsit drágább lett. Múlt évben már 1600 Ft volt kilaja és sok pepecseléssel jár a bekeverése és a ph-t ellenőrizni kell, hogy mennyi meszet, vagy mészhidrátot adagoljunk hozzá, mésztej formájában, illetve forditva, mert a réz megy a mészléhez. Nem sokkal drágább a kész bordó lé megvásárlása.
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Régen bordói levet készítettek rézgálicból és mészből. Ma is nagyon sokan használják, csak már készre keverve veszik legtöbben, de még mindig kapható sima rézgálic. Én is szoktam használni a szőlőhöz gombabetegségek ellen.Ha ezért lenézi valaki akkor valószínűleg az illető még nem járt gazdaboltban illetve nem is ért hozzá.
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post