1kert.hu - a FELCO specialista

  2013. május 04. Szombat
  3 Válasz
  5.4K Megtekintés
Kedves Kertbarátok! Sajnos koromra való tekintettel elég tudatlan vagyok a témában. De múltkor a barátokkal való beszélgetés közben szóba került, hogy nagyapáim a tavasz beköszöntével rézgálic alapú szerrel permeteztek (Nem 100% az volt mert adalékanyag is volt benne, de arra már nem emlékszem, hogy mi?!) Erre a felvetésemre mindenki lenézett. Sajna őseimtől már nem tudom megkérdezni, ezért az Önök segítségét kérném az ügyben, hogy igazam volt-e? Segítségüket előre is köszönöm. Tisztelettel: Hegyaljai László
10 évvel ezelőtt
·
#14043
A réz önmagában perzsel, ezért mésszel semlegesítik. Az így készített egyveleg a bordói lé. A google-ban mindent megtalál a helyes arányok betartásához, ha rákeres a bordói lé szavakra. Nekem nincs tapasztalatom, ezért nem adok pontosabb tanácsot. Sok sikert!
10 évvel ezelőtt
·
#14054
GYakorlatilag most is ilyen szerekkel permetezünk. A mai napig kapható a rézgálic, vagy kékgálic a növényvédőszer boltokban, csak kicsit drágább lett. Múlt évben már 1600 Ft volt kilaja és sok pepecseléssel jár a bekeverése és a ph-t ellenőrizni kell, hogy mennyi meszet, vagy mészhidrátot adagoljunk hozzá, mésztej formájában, illetve forditva, mert a réz megy a mészléhez. Nem sokkal drágább a kész bordó lé megvásárlása.
10 évvel ezelőtt
·
#14063
Régen bordói levet készítettek rézgálicból és mészből. Ma is nagyon sokan használják, csak már készre keverve veszik legtöbben, de még mindig kapható sima rézgálic. Én is szoktam használni a szőlőhöz gombabetegségek ellen.Ha ezért lenézi valaki akkor valószínűleg az illető még nem járt gazdaboltban illetve nem is ért hozzá.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére