By Vendég on 2012. június 21. Csütörtök
Posted in Zöldség
Válaszok 1
Kedvelések 0
Megtekintések 4.2K
Értékelés 0
Jó napot!Vettetünk a kertbe uborkát,és most már akkorka uborkák vannak rajta amik már akár elrakásra akár egy salátának is pont jók lennének.Na most a problémám az lenne hogy amiket leszedtünk,voltak benne olyanok amik szörnyen keserűek voltak!Nem tudom mitől lehet ez vajon,és lehet-e tenni valamit ellene!?
Az uborkafajták keseredésre hajlamossága fajtatulajdonság, de környezeti tényezők is befolyásolják. Uborka termesztése előtt érdemes olyan fajtát választani, melynél a fajataleírást tartalmazza, hogy keseredésre nem hajlamos a fajta. Keseredést kiváltó környezeti, termesztési tényezők a következők: hosszabb ideig tartó száraz periódus, fokozott hőmérsékleti ingadozás, borús időjárást követő erős napsütéses időszak, tápanyagellátás i hiányosságok, zavarok.
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post