10 híresség, akik szeretnek kertészkedni

10 híresség, akik szeretnek kertészkedni

Hírességek, akik örömüket lelik a kertészkedésben? Gyakran látjuk őket a tévében vagy a mozivásznon, mégsem tudjuk róluk, hogy valójában lelkes hobbikertészek!

Van, aki például bio élelmiszereket termeszt a saját maga és családja számára, és van, aki szőlőskertet tart fenn.

Ami az alábbi felsorolásban nagyszerű, az az, hogy igazolja számunkra, hogy a  kertészkedés nem csupán egészséges és intelligens, de igen felkapott és trendi  időtöltés is. Legközelebb, ha egy ismerősünk a kertünkről kérdez, meg is említhetünk mellékesen egy-két világsztárt, akik kelkáposztát termesztenek vagy házi olívaolajat állítanak elő!

Oprah

Oprah, az USA-ban futó The Oprah Winfrey Show című, rendkívül népszerű beszélgetőműsor műsorvezetője birtokának egy részét biogazdálkodássá alakíttatta, ahol fűszernövényeket, gyümölcsöt és zöldséget termeszt.

Oprah

Kim Wilde

Aki a 80-as évek elején volt tinédzser, bizonyára emlékszik a popénekesnő Kim Wilde-ra. Ma ő Anglia egyik legnépszerűbb kertészeti tanácsadója. Szenvedélyes kertész, aki a mikrofont ásóra és vetőmagvakra cserélte fel.

Kim Wilde

Roseanne Barr

Roseanne Barr igen szókimondó amerikai színésznő, aki nálunk leginkább a Nőstényördög című filmből ismert. Makadámiadiót termeszt, kecskéket és mézelő méheket tart 50 hektáros hawaii birtokán. A környezettudatosság aktív szószólója.

Rosanne Barr

Elizabeth Hurley

Elizabeth Hurley népszerű modell, az Estee Lauder szóvivője, és nem utolsósorban színésznő, akit például az Austin Powers vagy A bájkeverő című filmekben láthattunk. Még nemrégiben is 400 hektáros biofarmot üzemeltetett Angliában, ahonnan biotermékekkel látta el a helyi termelői piacokat. Egyik népszerű terméke egy kizárólag természetes alapanyagból álló müzliszelet volt.

Elizabeth Hurley

Julia Roberts

Julia Roberts gyermekei kedvéért fogott a biokertészkedésbe. Az egészségorientált oktatás híveként odafigyel az élelmiszerek tápanyag-összetételére. Jó példával jár elöl: még a konyhai hulladékot is komposztálja! A hírek szerint malibui otthona kertjében bio-konyhakertet létesített.

Julia Roberts

Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal a vegán életmód híve, biokertjét saját maga műveli meg. Aktívan részt vesz egy iskolai projekt népszerűsítésében, amelynek célja, hogy a gyerekek egészségesen táplálkozzanak, megtanulják a zöldségtermesztés fortélyait és elsajátítsák a főzés tudományát. Úgy tűnik, a példa itt is ragadós: már Jake szülei is imádtak kertészkedni.

Jake Gyllenhaal

Reese Witherspoon

A zöld életmódot magáénak valló Doktor Szöszi, azaz Reese Witherspoon kaliforniai birtokán egészen a közelmúltig uborkát, paradicsomot termesztett, valamint csirkéket nevelt.

Reese Witherspoon

Sienna Miller

Sienna Miller brit színésznő szívesen múlatja az időt angliai otthonának kertjében. Közismerten vegetáriánus, aki kertészkedéssel vezeti le a mindennapok során felgyülemlett stresszt. A kerti munkák bevallottan nagyban segítenek neki a kikapcsolódásban.

Sienna Miller

Gwyneth Paltrow

A bájos Gwyneth Paltrow népszerű blogján osztja meg a zöld életmóddal kapcsolatos tippjeit, tanácsait.

Gwyneth Paltrow

Károly herceg

A bio életmód szenvedélyes hirdetőjeként Károly herceg az elmúlt évtizedek alatt igen sokat tett a kertészkedés fontosságának tudatosításáért. Idejének és vagyonának jó részét szentelte annak, hogy biztosítsa ősi birtokok történelmi jelentőségű kertjeinek fennmaradását. Gyakran emeli fel a szavát a téma fontossága mellett mind a média előtt, mind a fiatalok körében.

Károly herceg

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?