Könyvajánlónk következik mindazoknak, akik saját erőre vágynak.
Egyre többen termesztenek otthon csilit, hiszen elég sok ételt fel lehet dobni vele. Ráadásul tökéletes azoknak is, akiknek nincs kiskertje, és csak egy cserében vagy balkonládában nevelgetne néhány bokrot. Nézzük, mire kell odafigyelni.
Csípős csili vagy édes paprika? Mindegy melyikre vagyunk kíváncsiak, a könyvben választ kapunk a következőkre:
- A paprika eredete és világhódító útja
- Miért csíp?
- Tarkabarka rokonság: közkedvelt és ritka fajták
- A csilitermesztés alapjai – melyik fajtát hova ültessük, hogyan gondozzuk?
- Kártevők, betegségek – hogyan legyen egészséges a paprikánk?
- A csilikertész egy éve – tudnivalók és teendők a vetéstől a betakarításig
- Csili és társai a konyhában: különleges receptek
Összességében szép és olvasmányos könyv, fontos tudnivalókra hívja fel figyelmünket a termesztés módszereinek bemutatása mellett. Tartalmazza mindazon tudásanyagot, amit magunktól csak évek tapasztalatai során és kudarcok árán sajátíthatunk el, mert a kertész egy évben csak egyszer (sem) hibázhat. Eva Schumann Csili és társai című, 100 oldalas könyvének részletes tartalomjegyzékét a kiadó honlapján tekinthetik meg és már kapható is szakkönyvhöz képest eléggé barátságos áron.
Információk:
100 oldal
Kötés: karton
ISBN: 9789632785011
Vásárlás
A könyv megvásárolható a Cser Kiadó kínálatában. Megtekintés a boltban >>