Óriási tölcsérek jelentek meg Milánó felett

Óriási tölcsérek jelentek meg Milánó felett

Első pillantásra nehéz rájönni, vajon mi célt szolgálnak ezek a különös, kissé ijesztő, gigantikus építmények. Csak nem az esővizet vezetik be a sétálók közé?

A milánói dóm mellől induló Via Santa Radegonda utcában különös építményekre figyelhetünk fel. Az óriási műanyag tölcsérek úgy borulnak az utca fölé, mintha valami hatalmas, fehér sátorba tévedtünk volna, elvékonyodó száruk az utca két oldalán elhelyezett virágágyások fölé nyúlik. Mik lehetnek ezek?

Némi utánaolvasással kiderült, hogy a Cibicworkshop építészeti stúdió által tervezett "vitorlák" a 2015-ös világkiállítás alkalmából épültek és kettős funkcióval bírnak. Egyrészt sokkal látványosabbá teszik az utcaképet, de a gyakorlati hasznuk ennél fontosabb: az esővizet összegyűjtve az alattuk elhelyezett növényekre vezetik azt.

Ömlik majd

Minden vitorla más és más szögben áll, és a leírások szerint éjszakánként a körülöttük elhelyezett színes lámpáknak köszönhetően a szivárvány minden színében pompáznak. Rövid milánói látogatásunk alkalmával sajnos ezt nem volt alkalmunk megfigyelni, de nappal, egyszerű fehérben is meglehetősen impozáns látványt nyújtottak a karcsú oszlopok.

Esővizet nekik

A tervezők nem titkolt célja egy igazi turistacsalogató látványosság létrehozása volt. Számításuk beválhatott, mert ottjártunkkor majdnem annyi turista fotózott itt, mint ahány a közeli dóm csodálatos domborműveit fényképezte.

Milánó

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?