Közelgő Kertszezon – Klasszikusok a nyári ágyásban

Közelgő Kertszezon – Klasszikusok a nyári ágyásban

Regisztrálási akció a Tulipanshop.hu virághagyma webáruházban

Megállíthatatlanul közeleg a tavasz – a télből való lassú kilábalást jelzi a napsugarak fokozatosan visszatérő melege, a reggeli madárcsicsergés, az egyre hosszabb nappalok…


Bár az ültetéssel az utolsó fagyok elmúlásáig várnunk kell, előkészülhetünk a kerti munkára:
ellenőrizhetjük, miként vészelték át a hideget a télire felszedett és teleltetett virággumók, megtervezhetjük a nyári szezon ágyásait, új növénytársításokon ötletelhetünk, hiszen pár hét és itt a nyári hagymások és az évelők ültetésének szezonja!

tulipanshop.huA tavasszal ültetendő hagymások virágainak sokfélesége, azok szín-és formagazdagsága határtalan lehetőségeket nyit meg a kertészkedők fantáziája előtt. A nyári növénytársításokat különleges, extra színekkel gazdagító hagymás virágokat tervezhetjük a balkonra vagy kiskertünkbe egyaránt, helyigénytől és mérettől függően cserepes- vagy ágyásnövényként.

 

A fagyos, kihűlt földet azonban nem viselik el, így várjunk még az ültetéssel!  A nyári-őszi hagymás virágzók általában Dél-Amerika és Dél-Afrika szubtrópusi éghajlatú területeiről származnak, szeretik a meleget és a párát, de javarészt nem fagytűrők.


A fagyok után ültethető hagymás/gumós növények három megkerülhetetlen klasszikusa a
dália, kardvirág és a liliom. A növénynemesítésnek köszönhetően mindig találhatunk meglepő színű és formájú trendi újdonságokat, így ezek a sokáig díszítő virágok soha nem mennek ki a divatból!


A jó vízelvezetésű talajt és a napos fekvést kedvelik, meghálálják a komposztot és a tápoldatozást. Meghosszabbíthatjuk a virágzási periódust, ha rendszeresen eltávolítjuk az elvirágzott virágfejeket (ún. fejelés).


tulipanshop.huA dáliát szinte minden színben fellelhetjük, virágainak gazdag formaválasztékából garantáltan találunk a kertünkbe vagy balkonunkra illőt. Az alacsonyabb fajtákat javasoljuk cserépbe vagy szegélynövényként, a magasra növők támasztékot igényelnek. Az elhervadt virágokat az első levélpárig rendszeresen vágjuk le, így az első fagyokig folyamatosan hozza virágait.

A kardvirágot leginkább vágott virágnak termesztik, virágzását jelentősen kitolhatjuk, ha áprilistól kéthetes ciklusokban ültetjük el, így sokáig találunk virágzó kardvirágot a kertünkben.  Teleltetést igényel.

tulipanshop07Az elegáns liliomok szeretik a napfényt, azonban tövüket tartsuk árnyékban, pl. ültessünk köré egyéb virágzó évelőket. Legszebb formájukat akkor hozzák, ha csoportosan 3-5 hagymát ültetünk. Akár cserépbe is tehetjük őket, és virágzáskor állítsuk a cserepet az évelő ágyásba (így az esetleges kapáláskor fellépő balesetektől is megkíméljük)! Téltűrők, ne bolygassuk, legfeljebb takarjuk a hagymákat!

 

A dália, liliom és kardvirág klasszikus hármasát kombináljuk egyéb hosszan virágzó, tartós évelőkkel, így hosszú hetekig gyönyörködhetünk virágos nyári kertünkben!


Újítsák meg nyári virágágyásaikat,
neveljenek bátran hagymás virágokat a balkonon vagy teraszon! A tavaszi ültetésű virághagymák beszerzése a tél és a fagyok múltával lassacskán időszerűvé válik. Az ötleteléshez, kerttervezéshez vagy meglévő virágoskertje felfrissítéséhez figyelmébe ajánljuk www.tulipanshop.hu virághagyma webáruházunkat, ahol bőven talál a nyári és őszi hónapokban díszítő kísérőnövényt, köztük sok különlegességet.

 tulipanshop.hu tulipanshop.hu tulipanshop.hu

Mindezeket elősegítendő Regisztrációs Akciót hirdetünk minden újonnan belépő kedves látogatónknak.

Azon új látogatóink közül, akik 2016. február 29-ig regisztrálnak honlapunkon (www.tulipanshop.hu3 db 5000,- Ft-os ajándékcsomagot sorsolunk ki!

Az ajándékcsomagot termékeinkből alakítjuk ki, amit kívánság szerint a nyertes is összeállíthat.

Kövessen minket facebookon is!

ÖRÖMTELI KERTÉSZKEDÉST KÍVÁNUNK

tulipánshop

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?