By Vendég on 2012. október 23. Kedd
Válaszok 1
Kedvelések 0
Megtekintések 7.7K
Értékelés 0
Több éve termesztek kiskertemben mángoldot. Eddig még minden évben vékony, jelentéktelen méretű gyökérzete volt. Most azonban, mikor kiszedtem, igencsak meglepődtem, mivel az eddigiekhez képest hatalmas, vastag, húsos gyökereket találtam. Tudom, hogy a növény a cukorrépa rokona, ezért azt szeretném megkérdezni, hogy a levélzetén és a levélnyélen kívül a gyökérzete fogyasztható-e? Családom nagyon kedveli ezt a zöldségfélét.
A mángold valóban hajlamos erős, húsos gyökérzet fejlesztésére. Lehet, hogy idén mélyebb volt a talajelőkészítés és ennek köszönhető a hosszabb, erősebb gyökérzet. Tápanyag- és cukortartalma azonban minimális, emberi fogyasztásra nem igazán optimális, állati takarmányozásra azonban felhasználható.
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post