1kert.hu - a FELCO specialista

  2011. augusztus 06. Szombat
  4 Válasz
  4.7K Megtekintés
Érdeklődnék valaki tudja e, a vándorpoloska ellen decis 50 EW, hogyan kell használni. A leírásában nem találom, hogy 10 liter vízhez mennyit kéne adni a szerből, Bálint gazda valakinek ezt ajánlotta használatra. A várakozási időt sem találom. Nagyon elszaporodtak és tönkreteszik az összeset.
12 évvel ezelőtt
·
#9893
A Decis 2,5 EC volt szabad forgalmú rovarölő szer, de ennek forgalmazását 2010. novemberétől megszüntették. Ha ez van önnek, 0,4 %-os oldatával permetezzen. Jelenleg a Decis mega van forgalomban, ennek deltametrin hatóanyaga éppen kétszerese a korábbi szernek, permetezésre 0,2 %-os töménységet javaslok. Nem véletlen, hogy a leírásban nem találja a 10 liter permetléhez ajánlott mennyiséget, ez a szer II. forgalmi kategóriába tartozik, vásárlásához az előírt szakismeret szükséges, ez a szer nem a házi kertek növényvédő szere. Növénydoktor
12 évvel ezelőtt
·
#9894
Elméletileg lehet kapni a szabadforgalmú (III. kat.) változatát is. Magam sem értem, mi motiválta a Decis 2,5 EC bevonását (más nem, a rezisztencia elkerülése), de az MgSzH 2011. március 7-én kelt 04.2/557-1/2011. számú határozatával Decis néven újra forgalomba helyezték (ugyanaz az 50 g/l deltametrin hatóanyaga, mint a Mega-nak).A gyártó információja:http://www.bayercropscience.hu/webset32.cgi?BayerCrop@@HU@@427@@389104392A technológiai útmutatót itt találhatja:http://www.bayercropscience.hu/webset32.cgi?BayerCrop@@HU@@428@@389104392
12 évvel ezelőtt
·
#9895
Akkor a decis útmutatójában található 3-4 ml/10 liter leírás paradicsomnál csak üvegházi molytetűre vonatkozik?Vagy mitől függ hogy milyen kártevőre milyen arányban kell használni??Sajnos a leírásban sehol nem említik meg a vándorpoloskát??
12 évvel ezelőtt
·
#9898
A Decis - speciel - üvegházi molytetű irtására alkalmatlan (csak enyhén gyéríti). A felhasználhatóság, függ pl. a gyártó tesztjeitől, és növénykultúrát jellemzően károsító rovaroktól, stb... Gondolom a mennyiség pedig a károsító jellemzői alapján határozzák meg. Az üvegházi molytetűnél pl. a viaszos felülete, és a rendkívül szívós mivolta miatt ajánlhattak magasabb dózist. Az Insecta osztályába tartozó összes fajt pedig lehetetlenség feltüntetni a felhasználói útmutatóba, és értelmetlen is. Vándorpoloskánál a Növénydoktor által leírtakat tekintheti irányadónak.Lehet, hogy nagyon egy témára koncentráltunk, és nem ez volt a kérdés, de paradicsomnál inkább az Actara 25 WG-t ajánlanám (mind a molytetűre, mind a poloskára.)
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére