felco shop banner ingyenes szallitas


  Német László Növényvédelem

motoros permetezö magyon magas gyümölcsfakhoz

  Kiemelt   Megoldott

Jó napot! tanácsot kérnék egy megfelelö motoros permetezö kivalasztasaban. Udvarhelyszék örökölt falusi gyümölcsöseire jellemzöek a nagyon magas, terebélyes alma, illetve szilvafák. Összesen egy hektarrol lenne szo, dimbes- dombos terepen. Nézegetem a neten a telepíthetö motoros permetezöket, de teljesítmény, felszereltség és ár szempontjából nem tudom megítélni melyik lenne alkalmas. köszönettel, Német László

 • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
  Kedves László! Nem tudom, hogy mit jelent a nagyon magas fa, az Ön relációjában. Számomra az ötven méteres fa is nagyon magas, most képzeljük el, hogy egy hangyának milyen magos az. /jegenye fák sem nőnek az égig / Először ezt a kérdést kellene tisztázni, bár nem tudom, hogy nem lenne-e jobb a termőrészt alacsonyabbra hozni, megfelelő metszéssel. A nagyra nőtt fákkal az is probléma, hogy az gyümölcs, csak a gravitáció útján tud az birtokunkba kerülni. Minősége ezáltal kétségessé válik. Egy jó minőségű háti permetező is tud 15 méterig függőbe nyomni, de azért ezt ne higgye el, mert ez itt nem a reklám helye. Az én véleményem továbbra is az, hogy a termőrészt hozzuk alacsonyabbra, ami néhány év munkát és türelmet igénybe vesz, de ha ön ragaszkodik a magas fákhoz, akkor javaslom, hogy az Ole Mac gépek környékén nézzen szét. Maszek véleményem szerint ár-érték arányban elég jók. Sok lóvéság esetén, a Solo márkát javaslom. Pár éve láttam, talicskára kötözött motoros permetezőt, csak sajnos a márkájára nem emlékszem, de lehet, hogy Oleo Mac volt. Ára akkor ugy 70 rugó körül mozgott. További szép estét.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (6)
  • · Goros Vivien · Vissza a tetejére
   Kedves László, Én a Sthil márkájú benzinmotoros permetezőt használtam és nekem nagyon bevált. Kb 10mre is képes eljuttatni a szereket, különböző csepp méretben. Az ára kb annyi, mint ahogy Zsolt írta. Lehet jó állapotban használt gépeket is kifogni! Szép napot! Vivi
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Szabó-Ambrus Tamás · Vissza a tetejére
   Kedves László! A motoros permetezőgépek alternatvájaként létezik egy magyar gyártó által fejlesztett sürített levegős permetező is, ami 8-10 méterre is fel tudja szállítani a tartályban lévő összes permetlevet. Ha jól emlékszem egy dunaharaszti cég gyártja.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Kedves Tamás! Mi a tapasztalata a géppel kapcsolatban? Amikor a tartályban a használat során esik a nyomás, akkor is képes a kezdeti teljesitményt / cseppméret, hatótávolság/ leadni?
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Szabó-Ambrus Tamás · Vissza a tetejére
   Kedves László! 6 méteres szárral használva, függőleges tartva, az utolsó cseppekre jutó 2 bar nyomás ugyanolyan jól nyomta ki, mint a permezetés megkezdésekor, ami feltételezhetően a cseppméretben sem okozhatott változást.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Szabó-Ambrus Tamás · Vissza a tetejére
   Kedves László! Az előzőeket azzal egészíteném ki, hogy 8-10 méterre nem próbáltuk ugyan ki, de fizikai törvényszerűségek miatt a permetlevet muszáj 10 méterre is feljuttatnia.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Hirsch Boldizsár · Vissza a tetejére
   Kedves László, telepíthető permetezőgép mindenképpen jó megoldás lehet magasabb fák esetén is. Ajánlanám a COMET gyártó alacsony nyomással üzemelő belépő szintű permetező szivattyúkból álló MC sorozatát, melyek tökéletesen alkalmasak lehetnek az említett méretű gyümölcsös növényvédelmére, akár egy permetező tartálykocsi, talicska részegységeként, így nem kell bajlódni a gyakori permetlé tartály töltéssel. Ezek a permetezők alkalmasak 50-100 méter nagynyomású permetező tömlő alkalmazása mellett is megfelelő permetezési magasságot produkálni, így gyümölcsösben nem is kell sokszor a permetlé tartály pozícióját változtatni. Ezek a COMET permetezők és kiegészítői megtalálhatók webáruházunkban: www.permetezoshop.hu
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére