HELLOSZJA.hu

Kérdés-Válasz


  Mariann Dísznövény

Vitorlavirág

  Kiemelt   Megoldott

Tisztelt Tanácsadó! A vitorlavirágom levelei kókadnak, majd elfeketednek. Tartási körülményei: ablak melletti hely, de nem közvetlen napfény; meleg szoba; párásítás alkalmanként spricceléssel; kéthetente tápoldatozás. Mi lehet az oka, és mit tehetek ellene? Köszönettel!
Csatolmányok:

 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  Kedves Mariann! Valószínű a virág gyökérzete sérült. Nézze meg, hogy a cserép alatt a kaspóban marad-e vissza felesleges víz! A lecsurgó és ottmaradó pangó víz szokott gyökérrothadást okozni. Ezt úgy tudja megelőzni, ha a cserép alá helyez 2-3 cm magas dolgokat( pl. kavics), amik nem engedik a cserép alját a vízbe lógni. A virágot vegye ki a cserépből, és vizsgálja meg a gyökérzetét: az elpusztult gyökereket vágja le róla, a gyökérzetről langyos vízben áztassa le a jelenlegi földet, a cserepet hipós vízben mossa ki, és új földbe ültesse át a virágot. Legalább 2 hétig tartsa árnyékos helyen, hogy az új gyökerek képződését segítse. Üdvözlettel: Növénydoktor
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Mariann · Vissza a tetejére
   Kedves Zsuzsanna! Mindenre választ kaptam! Valóban pangó vízzel és rothadó gyökerekkel találkoztam, ezért az Ön által leírtak szerint leápoltam a növényt. Nagyon köszönöm!!
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére