1kert.hu - a FELCO specialista

  2012. február 23. Csütörtök
  2 Válasz
  3.5K Megtekintés
Hétvégén tervezem gyümölcsfáim (meggy, őszibarack, dió, cseresznye), illetve a bogyósok lemosó permetezését Vegesol eReS permetezőszerrel (réz-kén-napraforgóolaj tartalmú). Ugye még nem késő, nem perzselhetem le a rügyeket? Ezzel kapcsolatos még egy kérdés: fenyőfámat (belül száradni kezdett) permetezhetem ezzel a szerrel? A gazdaboltban azt mondták, igen, de az útmutatóban csak gyümölcsfák szerepelnek.
12 évvel ezelőtt
·
#10957
Üdvözlöm!Szerintem,még nem késett el,nekem is sok gyümölcsfám van,minden évben, március elején szoktam lemosni.Tisztelettel:Béla ui.Nem vagyok kertész,csak gyakorlatias.
12 évvel ezelőtt
·
#10964
Addig végezheti a tél végi lemosó permetezést, amíg a fák rügyei nem pattantak meg. Egyáltalán nem késett el vele, mert 8-10 C fok feletti hőmérsékletnél érdemes csak alkalmazni, az olaj alacsony hőmérsékleten megdermed. Ajánlom, hogy a permetező gépbe langyos, szoba hőmérsékletű vizet öntsön, azzal tudja a növényvédő szerek megfelelő oldódását elérni.Fenyőket és tujákat, - ezek örökzöldek, télen is élnek, - olaj tartalmú szerekkel nem ajánlott permetezni, az olaj bevonó rétege alatt a zöld levelek nem kapnak levegőt, megfulladnak, károsodik a növény. Növénydoktor
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére