1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2013. október 12. Szombat
  21 Válasz
  26.7K Megtekintés
Sajnos nem tudom kiirtani a tyúkhurt a kertemből. Nagyon sok munkát ad tavasszal és ősszel is. Az ágyásokban és a járdákon is megterem, takaróként uralja a kertet.
10 évvel ezelőtt
·
#15335
Válasz elfogadva
totális gyomirtó neki amíg nem virágzik, ha elszórja a magját újra indul a körforgás,
10 évvel ezelőtt
·
#15335
Válasz elfogadva
totális gyomirtó neki amíg nem virágzik, ha elszórja a magját újra indul a körforgás,
10 évvel ezelőtt
·
#15336
Igen, egy bizonyos méret fölött már csak ez marad. Ha rotálásnál a tyúkhúr egy ága kilóg a földből, akkor újra megerősödik.Ezért mikor megázik a föld, és a kis magoncok kibújnak, néhány cm-es méretnél neki kell ereszteni a rotát, vagy kapálni. Ilyenkor még sokkal egyszerűbb és könnyebb, mint utána a nagy bozótot gyepálni.Ha valahová nem mehet gyomirtó egy közeli növény miatt, ott motoros kaszával levágom a tetejét, és mikor elszárad, akkor rotálom. De így sem igazi. Ezért legjobb magonckorban irtani.
10 évvel ezelőtt
·
#15344
Én is ezzel szenvedek + pásztortáska. Főleg most az őszi eső után terjedt el nagymértékben. Mi történik, ha most beásom ? Télen nem korhad el, mint zöldtrágya nem hasznosul? Lehet buta kérdés, de a sokfelől hallottam már, hogy nem kell kigyomlálni ősszel, télen úgyis elrohad a földben. Igaz lenne?Köszönöm az ötleteket.
10 évvel ezelőtt
·
#15346
Igen, elpusztul, ha be van ásva vagy szántva.Viszont ha egyetlen hajtáscsúcsa is a felszínen vagy felszín közelében marad, akkor nagyon gyorsan újra megerősödik. És a telet simán átvészeli. Nagy hidegben visszafagyhat valamennyire, de mikor jön egy kis felmelegedés, akkor megint növekedésnek indul.Kisebb növényt be lehet ásni jó hatásfokkal, de mikor már nagy loboncos, akkor kilátástalan.A pásztortáska nem ilyen veszélyes, azt könnyű irtani.
10 évvel ezelőtt
·
#15348
Köszönöm a jó tanácsokat!
10 évvel ezelőtt
·
#15349
köszönöm a válaszokat
10 évvel ezelőtt
·
#15571
Az én kertemben is sok van belőle,de én nem haragszom miatta.Nagyon jó gyógynövény.Teaként,salátaként fogyasztható.
10 évvel ezelőtt
·
#16271
Az én kertem is tele van tyúkhúrral, de befedtem kéreggel, ezért nem tudom beásni.Valami gazirtó nem segítene? ami viszont nem bántja a díszbokrokat és tulipánokat mellette.Köszönöm:Mária
10 évvel ezelőtt
·
#16272
tyúkhúr ellen kitűnő a reglone érintő vegyszer nem felszívódó! http://www3.syngenta.com/country/hu/hu/cp/Termekeink/Gyomirto-szerek/Pages/Reglone-Air.aspx
10 évvel ezelőtt
·
#16273
Kedves Haydn Lászlóné!Amig a közelben levő növények nincsenek leveles állapotban, nyugodtan alkalmazhatóak, az itt már emlitett glifozát tartalmú szerek. Azokra igy ráhatással nincs. Amikor meg már kizöldültek, egyszerűen le kell takarni a nem kivánt részeket és hajrá.
10 évvel ezelőtt
·
#16275
Köszönöm Béla Bának és Zsoltnak.
10 évvel ezelőtt
·
#16276
Csak az a gond, hogy 5 literes kiszerelésben van, és 30 ezer ft, olcsóbb megoldás nincs?Köszönöm:Mária
10 évvel ezelőtt
·
#16278
Glifozát biztos, hogy van két decis kiszerelésben, pl Glialka néven.
10 évvel ezelőtt
·
#16281
A Reglone egyébként is I. kategóriás, amire egyszerű földi halandó nem vetheti rá a tekintetét.Léteznek olyan szerek, amikkel egyszikűek (pl. tulipán) közül lehet kiszedni a kétszikűeket (tyúkhúr), viszont ezek is I. kategóriások.Nekem is mindig gondom van a telkeken a tavaszi hagymások közötti tyúkhúrral, mivel amikor ezek elszaporodnak (november, december), már nem lehet talajt művelni általában. Ezért még mielőtt kibújnának a virágok, permetezni kell. Ezen a télen decemberben is lehetett, sőt egy helyen januárban csináltam.Korábban két gyártó cég szaktanácsadóit is megkérdeztem, de egyik nem tudta, hogy érdemes-e megpróbálni, a másik meg nem is válaszolt, gondolom, ő sem tudta.
10 évvel ezelőtt
·
#16283
Az utolsó két sort nem értettem: Mi volt a kérdés?
10 évvel ezelőtt
·
#16285
Köszönöm a válaszokat.A hagymások mellett vannak díszbokrok, azalea, gránátalma, azokat nem fogja bántani a glialka?Pl ha letakarom a bokrot, a talajból nem szívhatja fel a permetlevet?Köszönöm:Mária
10 évvel ezelőtt
·
#16287
Nem, pont ez a lényege. csak a zöld növényi részeken szivódik fel.
10 évvel ezelőtt
·
#16288
Azt kérdeztem a szakértőktől, hogy érdemes-e télen, alacsony (alig fagypont fölötti) hőmérsékleten megpróbálni a glifozátozást. Hogy egyáltalán nem hat olyankor, vagy csak nagyon lassan. A technológiai leírásban valami 10 fok fölötti hőmérséklet van mint minimum, már nem emléxem pontosan.Végül érdemes volt, bár sok időbe telt, hogy elkezdjenek sárgulni.
10 évvel ezelőtt
·
#16289
Erre tippeltem én is. A tapasztalat hasonló. Érdemes, de tényleg hosszú idő kell hozzá, én már nem is reménykedtem, amikor elkezdtett hatni.
10 évvel ezelőtt
·
#16326
Nekem nem csak a virágos kertem van tele tyúkhúrral. Nem tudom, hogy a gyomirtózás után ültethetek-e konyhakerti növényeket?
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére