1kert 800x90 2

  2010. október 17. Vasárnap
  5 Válasz
  13.4K Megtekintés
ledarált fűszerpaprikát csináltam tavaly és a színe meg fakult és illata is fura lett.Kérdésem az lenne számít-e,hogy mibe tartom vagy van-e valamilyen technikája a készítésének. válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel Szabóné Zsuzsa.
14 évvel ezelőtt
·
#8397
Válasz elfogadva
Kedves Zsuzsa!Nem tudom,mennyi paprikáról van szó,de a régi háziasszonyok a család éves szükségletét befőttes üvegekbe tették,kanállal lenyomkodták,hogy ne maradjon benne levegő,befedték,majd száraz,sötét helyen tárolták.Mi a mai napig így csináljuk.Szép a színe,jó az íze.Fontos,hogy teljesen száraz legyen,amikor elteszi.Gondolom,a tárolás módja nagyobb mennyiségnél is alkalmazható.Üdv.Kis János.
14 évvel ezelőtt
·
#8397
Válasz elfogadva
Kedves Zsuzsa!Nem tudom,mennyi paprikáról van szó,de a régi háziasszonyok a család éves szükségletét befőttes üvegekbe tették,kanállal lenyomkodták,hogy ne maradjon benne levegő,befedték,majd száraz,sötét helyen tárolták.Mi a mai napig így csináljuk.Szép a színe,jó az íze.Fontos,hogy teljesen száraz legyen,amikor elteszi.Gondolom,a tárolás módja nagyobb mennyiségnél is alkalmazható.Üdv.Kis János.
14 évvel ezelőtt
·
#8400
A ledarált paprikát nehéz tárolni hosszabb időn keresztül. A megoldás nem kell ledarálni. Száraz helyen papír dobozban jobban eláll. Ledarálás előtt célszerű egy alapos zuhanyos mosás, majd a szárítás napon, vagy a sütőben. Én a nyár végén daráltam le a maradék tavalyi paprikámat. Természetesen utána üvegbe tömörítettem. Íme a darálóm, egy szennyvízcsőből csináltam.http://kedvescimbora.extra.hu/fotok//menu/daralohonl.jpghttp://kedvescimbora.extra.hu
14 évvel ezelőtt
·
#8403
Régebben mi füzérekben fellógatva tároltuk a fűszer paprikát,de a tél folyamán annyi hátrányos fizikai hatás érte,/Por,nedvesség,stb/hogy tavasszal egy csomót el kellett dobni,mert kifakult.Azóta a már említett módon tároljuk.Üdv.Kis János.
13 évvel ezelőtt
·
#9367
Mi évek óta darálás előtt a sütőben enyhén megpirítjúk vagy csak annyit darálúnk ami egy hónapra elegendő.Nálúnk még az unokák is szeretik még a kocsonyában is.,nemcsak a házi kolbászban.Szép és szebb napokat!!Jégmentesen.
13 évvel ezelőtt
·
#9393
Az őrölt paprika elveszti a színét,ha sokáig áll,illetve ha fény éri.Ha nagyobb mennyiséged van akkor le kell szárítani és féltermékként szorosan bekötve nejlonzsákba lehetőleg sötét száraz helyen kell tárolni darálásig.A ledarált paprikát fel lehet frissíteni,ha újból átdarálod.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére