felco shop banner ingyenes szallitas


  Tímea Molnárová Dísznövény

CSÜNGŐ EURÓPAI VÖRÖSFENYŐ

  Kiemelt   Megoldott

A csüngő európai vörösfenyőm (puli) levelei néhány nap alatt rozsdaszínűvé váltak és a teljesen egészséges lombozat felét már ledobta a növény. A tűlevél hullatás belülről kifelé halad. Mi lehet a baja? hogyan tudnék segíteni rajta?

Válaszok (3)
 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  A fenyő hazai klímánál rendszeres öntözés nélkül nem tartható életben. A fenyőket nyári meleg hónapokban eső hiányában hetente alaposan be kell öntözni, annyi vízzel, hogy a gyökérzete körüli talaj teljes mélységében átnedvesedjen. A fenyőket ültetés utáni első 2 évben különös gondossággal kell ápolni, mert csak akkor sikeres a begyökeresedése. Amit tehet, öntözze a leírtak szerint. A fenyők örökzöldek, ez azt jelenti, hogy egész évben nedves talajt kívánnak, mert télen sincsenek nyugalomban, anyagcseréjük aktív. Száraz, hómentes tél után már márciusban is szükség lehet talajuk öntözésére, amikor még a kertekben nem nyitják meg a vízcsapokat.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · Tímea Molnárová · Vissza a tetejére
  sajnos nem az ontozessel van problema, 2 ev utan mar a masik vorosfenyom is szarad..ketsegbe vagyok esve, nem tudom mit tehetnek a megmentesuk erdekeben..
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  A fenyő leveleinek barnulása arra utal, hogy a fa nem jut a talajból vízhez. Ez történhet attól, hogy valamilyen kártevő rágja, a gyökérzetét vagy talajban élő gomba támadta meg. Ez idős fa vagy frissen telepített egyed? Vizsgálja meg a fa törzsét, hogy nincsenek-e a kérgén apró1-2 mm átmérőjű lyukak, rovarjáratok, és a fa törzsének aljában barna morzsalékos rágcsálék nyomok.
  The reply is currently minimized Megmutat

Lépj be a válaszadáshoz.

Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


Itt regisztrálj »

Partnerek
 

FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett

Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

Vissza a tetejére