Mária,saját tapasztalatom szerint,úgy készítem elő a talajt,mintha sárgarépát vetnék.Mélyrétegű,de laza szerkezetű homokos vályogtalajon termesztem.Olyan területre vetem,ahol előtte bab,borsó,uborka ,volt,a lényeg,hogy korán lekerüljön és szabad legyen a terep a petrezselyemnek és,hogy jó morzsalékos talajszerkezet maradjon vissza.Derekas 30 cm mély szántás után,nagyon alaposan elmunkálom a talajt és ülepítem,vagyis közvetlen a vetés előtt tömörítem,hengerezem. Így lesz egyenletes a vetésmélység.Vetés után legfontosabb az öntözés,mert a csírázáshoz sok víz kell neki.Legtöbbször azért szokott többágú,csökött gyökeret nevelni,mert a talajszerkezet nem jó,és kevés vizet kap. Nem tudom paszternákkal próbálkozott-e már,de sokkal kezesebb, mint a petrezselyem és az ízében sem szoktam csalódni. :-)