By Vendég on 2013. augusztus 29. Csütörtök
Válaszok 5
Kedvelések 0
Megtekintések 8.5K
Értékelés 0
Lehet-e szabad földbe folyamatosan,két-három hét eltolással dughagymát ültetni? A második duggatás éppen hogy kihajtott, de nem lett belőle hagyma,miért?! Kérem aki tud segítsen! Köszönöm Tóth Géza
Vegyél mindig újhagyma magot és soha nem fogysz ki belőle. Minden szezonban újhagymádlesz. Én tavaly vettetem de folyamatosan zöld.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
A sarjadékhagyma május végére rettentő rágós lesz, és októberig olyan is marad, ami állandó öntözéssel csökkenthető, de igazán jó nem lesz.A rendes vöröshagyma levélnövekedése meleg időben leáll, és a hagyma a fejre kezd dolgozni, akármilyen fejletlen is a növény.Május közepe után duggatni felesleges.Most viszont már a hűvösebb időkben érdemes dughagymát ültetni, lehetőleg minél nagyobbat, hogy mielőbb megnőjön a szára, akár kisebb étkezési hagymát is, minél hűvösebb lesz, annál zsengébb lesz.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
[quote name=Gyöngyössy]A sarjadékhagyma május végére rettentő rágós lesz, és októberig olyan is marad, ami állandó öntözéssel csökkenthető, de igazán jó nem lesz.A rendes vöröshagyma levélnövekedése meleg időben leáll, és a hagyma a fejre kezd dolgozni, akármilyen fejletlen is a növény.Május közepe után duggatni felesleges.Most viszont már a hűvösebb időkben érdemes dughagymát ültetni, lehetőleg minél nagyobbat, hogy mielőbb megnőjön a szára, akár kisebb étkezési hagymát is, minél hűvösebb lesz, annál zsengébb lesz.Köszönöm a segítséget!!!!!!
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Ha egész évben szeretnél zöldhagymát enni, ajánlom tavasszal elrakni póré hagymát! Kikeléséhez csapadék kell utána szolíd öntözés.Áttelelő, tavasszal azonnal hozza a friss hajtásokat, sőt gyökérszerűen is kihúzhatod! Ezzel meg tudod oldani a zöldhagyma kérdést. Amúgy ha rendes étkezési dughagymát raksz el, mindent a maga idejében, mikor megjön a tavaszi veteményezés ideje, csak akkor! A hagyma, az agyon trágyázott talajt nem szereti!Üdvözöllek! Hajni :-)
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
A szedéskor véletlenül benne maradt vöröshagymák mostanra nagyon szép zöldhagymává fejlődtek.
·
10 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post