1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2013. augusztus 29. Csütörtök
  5 Válasz
  8.4K Megtekintés
Lehet-e szabad földbe folyamatosan,két-három hét eltolással dughagymát ültetni? A második duggatás éppen hogy kihajtott, de nem lett belőle hagyma,miért?! Kérem aki tud segítsen! Köszönöm Tóth Géza
10 évvel ezelőtt
·
#15106
Válasz elfogadva
Vegyél mindig újhagyma magot és soha nem fogysz ki belőle. Minden szezonban újhagymádlesz. Én tavaly vettetem de folyamatosan zöld.
10 évvel ezelőtt
·
#15106
Válasz elfogadva
Vegyél mindig újhagyma magot és soha nem fogysz ki belőle. Minden szezonban újhagymádlesz. Én tavaly vettetem de folyamatosan zöld.
10 évvel ezelőtt
·
#15120
A sarjadékhagyma május végére rettentő rágós lesz, és októberig olyan is marad, ami állandó öntözéssel csökkenthető, de igazán jó nem lesz.A rendes vöröshagyma levélnövekedése meleg időben leáll, és a hagyma a fejre kezd dolgozni, akármilyen fejletlen is a növény.Május közepe után duggatni felesleges.Most viszont már a hűvösebb időkben érdemes dughagymát ültetni, lehetőleg minél nagyobbat, hogy mielőbb megnőjön a szára, akár kisebb étkezési hagymát is, minél hűvösebb lesz, annál zsengébb lesz.
10 évvel ezelőtt
·
#15129
[quote name=Gyöngyössy]A sarjadékhagyma május végére rettentő rágós lesz, és októberig olyan is marad, ami állandó öntözéssel csökkenthető, de igazán jó nem lesz.A rendes vöröshagyma levélnövekedése meleg időben leáll, és a hagyma a fejre kezd dolgozni, akármilyen fejletlen is a növény.Május közepe után duggatni felesleges.Most viszont már a hűvösebb időkben érdemes dughagymát ültetni, lehetőleg minél nagyobbat, hogy mielőbb megnőjön a szára, akár kisebb étkezési hagymát is, minél hűvösebb lesz, annál zsengébb lesz.Köszönöm a segítséget!!!!!!
10 évvel ezelőtt
·
#15491
Ha egész évben szeretnél zöldhagymát enni, ajánlom tavasszal elrakni póré hagymát! Kikeléséhez csapadék kell utána szolíd öntözés.Áttelelő, tavasszal azonnal hozza a friss hajtásokat, sőt gyökérszerűen is kihúzhatod! Ezzel meg tudod oldani a zöldhagyma kérdést. Amúgy ha rendes étkezési dughagymát raksz el, mindent a maga idejében, mikor megjön a tavaszi veteményezés ideje, csak akkor! A hagyma, az agyon trágyázott talajt nem szereti!Üdvözöllek! Hajni :-)
10 évvel ezelőtt
·
#15496
A szedéskor véletlenül benne maradt vöröshagymák mostanra nagyon szép zöldhagymává fejlődtek.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére