1kert.hu - a FELCO specialista

  2011. április 12. Kedd
  3 Válasz
  7.3K Megtekintés
Kedves kertbarátok! Most csinálok először komposztot,de segítségeteket kérem pontosan az elejétől kezdve a végégig mikor mit kell csinálnom az komposzt tárolóban belerakható anyagokkal.Ezzel kapcsolatban sokat olvastam,főleg Bálint Gazda Úr által irt közleményeiben,de mégis nekem hiányzik egy láncszem.Pl:rétegezett komposztáló anyagokra kell e földet rakni és vízzel meglocsolni,vagy nem,és forgatni kell e?Gyorsító adalékról olvastam de az nekem drága,azt is vízzel keverve rá kell locsolni.Vagy semmit nem kell csinálnom vele csak pakolom a ládámat és a levegőtől elrohad. Köszönöm előre a választ. Üdv:Bábszkyné/Magdi
13 évvel ezelőtt
·
#9095
Válasz elfogadva
A fórum 6.oldalán sok információt talál a témában.
13 évvel ezelőtt
·
#9095
Válasz elfogadva
A fórum 6.oldalán sok információt talál a témában.
12 évvel ezelőtt
·
#9268
A komposztáló ládát érdemes lefedni, mert a nap hatására kiszárad.Ha sok esőt kap akkor beindul a rothadás. Érdemes 3-5 hetenként átforgatni és időnként meglocsolni és földdel rétegezni. A kertészetben javasolták, hogy a komposztba tigris gilisztákat telepítsek azzal a céllal, hogy hamarabb legyen értékes komposztom.Eszt úgy kell készíteni,hogy egy réteg földre szórni a gilisztákat, várni míg feljönnek a tejére.Utána rászórni a komposztálni való anyagot, és megint megvárni míg átdolgozzák magukat az anyagon, és így tovább. Jó komposztálást!
12 évvel ezelőtt
·
#9269
Én a komposzthalmot nem kényeztetem ennyire.Ha van zöld anyag, rárakom elosztva,nem kupacokban, kicsi föld, kicsi locsolás,takarás fóliával. Ha átforgatja,akkor hamarább kész.Én akkor forgatom át, ha egy nagyobb mennyiségű kész komposztot akarok kitermelni az aljáról.Ilyenkor a teteje megy alulra, és kezdődik minden elölről.Ehhez a komposztálót két részre osztottam. Az egyikben gyűjtöm,a másikból kitermelem. Gilisztát minek vegyek, az ott van a talajban. /persze ehhez a leendő komposztnak érintkeznie kell a talajjal./Ideális élettér nekik az elhalt növényi részekkel teli domb,összegyűlnek,szaporodnak,közben elkészítik Nekem a finom komposztot..Öröm látni milyen sokan vannak.Hát én így csinálom.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére