felco shop banner ingyenes szallitas


  Gyalus Erzsébet Fűszernövény, gyógynövény

Barna pöttyös citromfű-mi ez?

  Kiemelt   Megoldott

Sziasztok! Még soha nem vettem fűszernövényeket, ezért nincs nagy tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Nemrég azonban vettem citromfüvet és mentát, de a citromfű legtöbb levelén barna pöttyök vannak. A kérdésem az lenne, hogy szabad-e/lehet-e így fogyasztani? Illetve mit kell ezekkel a barnás levelekkel kezdeni? Másik: Meddig szabad majd visszavágnom, hogy szépen nőjön majd? Köszönöm a válaszokat! Egy kezdő
Csatolmányok:

Válaszok (2)
 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  A citromfű leggyakoribb levélbetegsége a szeptóriás levélfoltosság. Kizárólag nedves, párás körülmények között szokta fertőzni a citromfüvet ez a gomba. Az elmúlt hetekben végre volt egy kis eső, itt az eredménye. A foltos leveleket ne fogyassza el, csipkedje le, ha csak elszórtan vannak. Ha szép nagy lombot akar nevelni, akkor 3.-4. levélpárnál csípje vissza a hajtásait. A levelek tövében fejleszti az oldalhajtásait, minden hajtáson 2 oldalhajtást nevel. Bárhol is helyezi el, ne este öntözze és ne legyen soha vizes a levele, ezzel a barna foltok kifejlődését meg tudja előzni.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • · Csonka Sándor · Vissza a tetejére
  Ez az év igazán kedvez a lisztharmat és peronoszpóra betegségeknek a rengeteg csapadék és a harmat miatt, ugyanis júliusban és augusztus elején nem volt jellemző eddig a hajnali harmat. valódi melegágya e két betegségnek! (uborka,bab, tök stb) Tudom, hogy sokan ellene vannak, de ilyen szélsőséges időben a vegyszeres védekezés, ami megállítja ezeket a betegségeket. Én a babra is tegnapelőtt fújtam a thiovit nevű gombaölőt, melynek nulla napos az élelmezési várakozási ideje. Persze azért én is várok vele 2-3 napot amire most nincs is szükség, mert most még csak virágzó állapotában van, ugyanis másodvetésként késői termésre számítok. A peronoszpórára viszont ez a szer nem hatásos!
  Csatolmányok:
  The reply is currently minimized Megmutat

Lépj be a válaszadáshoz.

Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


Itt regisztrálj »

Partnerek
 

FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett

Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

Vissza a tetejére