Új FELCO kések kertészeknek

Új FELCO kések kertészeknek

A svájci gyár a Victorinox sorozata mellett gyártani kezdte a saját kacor, szemző és általános kertészkéseit. Mit tudnak az újdonságok?

A FELCO már évekkel ezelőtt megállapodott a svájci Victorinox gyárral, hogy az legyártja a kertészeknek szánt bicskák sorozatát. A legmagasabb minőségű svájci bicskát gyártó patinás cég ugyanis mindent tud a bicskákról, a FELCO pedig nagyon érti, hogy mi kell a kertészeknek. Az együttműködés jól is működik, érkeznek a FELCO logós Victorinox bicskák, azonban 2024-ben a FELCO mégis úgy döntött, hogy emellett egy saját bicska-sorozatot is tervez. Ebbe nem szól bele senki, ez PONT OLYAN lesz, mint amilyennek a kertészek megálmodják maguknak. Egyrészt a profikra gondoltak, akik nem általános megoldásokat, hanem a legeslegjobbat keresik, másrészt a stílust értékelőkre, akik nem akarják a svájci bicskák piros műanyag nyelét viszontlátni a megbecsült kertészkésükön, hanem különleges keményfa nyélre és rézbetétekre van igényük.

Így született meg a FELCO 511, 512 és 520

A három új kés egy kacor, egy szemző- és oltókés és egy általános kertészkés hármasa. A kertészeknek mindhárom típusra szüksége van időnként. A kacorral metszeni és sebet kezelni lehet, a szemzőkés/oltókés a nevéhez méltóan a növények szaporításakor, szemzéskor és oltáskor válik szükségessé. Az általános kertészkés pedig a kisebb kertészeti munkák során precíz vágásokhoz jön jól.

uj felco kesek kerteszeknek 02

A kacor és az oltókés amerikai dió fájából készült markolatot kapott, amelyet nagyon jó érzés megérinteni, tapad a kézben, és látványra is páratlan. A penge egy rézből készült vezető tokban lapul, így sosem szorul meg, nem is gyengül meg a kopástól. Mindhárom kés pengéje HC54-es szénacélból készül, amely könnyedén fenhető, mindig borotvaélesen tartható. Ez a penge elviseli a kisebb csavaró mozdulatokat is, így a kertészeknek nem kell hímes tojásként bánniuk vele, fel lehet vele feszíteni például szemzéskor a kérget.

És azt is el kell ismerni, hogy a különleges pengékhez képest a FELCO-nak sikerült kiemelkedő minőség/ár arányt létrehoznia. Az ilyen minőségű kések a piacon legtöbbször 20-30%-kal is többe kerülnek, mint ahogy más márkák vadászati szortimentjében is látszik.

A FELCO gyár új olaszországi gyárában gyártják a késeket: itt kifejezetten e különleges pengék létrehozására szakosodtak.

uj felco kesek kerteszeknek 03

Kinek ajánljuk az új kertészkéseket?

Az új sorozat azoknak ajánlható, akik nagyra értékelik a kertben használt eszközeiket és a legjobb szerszámmal szeretnének dolgozni. A prémium kertészkéseket értékelők biztosan boldogak lesznek az új késekkel. Ajánljuk még azoknak a FELCO-t szerető kertészeknek is, akik le szeretnék cserélni a jelenlegi szemző késüket egy professzionális, kifinomult termékre. Az általános kertészkés a virágboltok és faiskolák munkatársainak is időtálló és különleges eszköz.

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR