1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2017. május 29. Hétfő
  1 Válasz
  19.2K Megtekintés
HOGYAN LEHET KI ÍRTANI MÉREG NÉLKÜL EZEKET A NYŰVEKET
6 évvel ezelőtt
·
#29778
Kedves László!

Házi praktikákat tudok megosztani Önnel, amennyiben nem kíván csalétket kihelyezni lótücsök ellen. Fontos, hogy a lótücsök irtása nagy türelmet és sok energiát igényel, egész évben kell folytatni.
Júliusban ásóval emelhetjük ki a nőstényt és ivadékát a fészkéből. Keressük meg és kövessük a lótücsök a föld színén kígyózó járatát, ahol befejeződik, ott található a fészek bejárata s alatta ásónyomnyi mélységben a tyúktojás nagyságú fészke.
Irtásában a legjobb eredményt júniusban, párosodása idején érhetjük el, amikor az állat éjjelenként a felszínre jön. Ilyenkor a földbe süllyesztett virágcserepekkel sokat összefoghatunk.
Ha van lehetőségünk, igen egyszerű megoldás, hogy a kertben ásunk fél méter mély és ugyanolyan széles árkot és megtöltjük friss lótrágyával. A télre idehúzódott lótetvet kora tavasszal baromfival feletetjük.
Ha esetleg mégsem jár sikerrel, akkor érdemes megfontolni a csalétek kihelyezését: a csalétket este a fertőzött helyen hintsük el, hogy az éjjel előbúvó lótücsök egyen belőle. A lótetű biztosan elpusztul tőle. Tanácsos azonban két héten belül megismételni, mert így azok is elpusztulnak, melyek a korábbi kiszórásnál elkerülték a csalétket. (Tausz György nyomán)

Üdvözlettel: Kovács Adrienn
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére