felco shop banner ingyenes szallitas


  Kulcsár Enikő Növényvédelem

Zöld hernyók inváziója - mi ez?

  Kiemelt   Megoldott

Szinte egyik pillanatról a másikra zöld hernyók lepték el a bukszusokat és a fiatal tujákat a kertben, és félelmetes tempóban pusztítják el a növényeket. Más fára, bokorra (idáig) nem mentek. Mindenféle irtószerrel próbálkoztunk, reménytelenül. Van mégis valamilyen megoldás?
Csatolmányok:

 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  Két éve jelent meg hazánkban a puszpángmoly, új kártevő, tarra le tudja rágni a buxus bokrok lombját. Minél nagyobb a lárva, annál falánkabb, annál gyorsabban és többet rág. Permetezésnél tapadás fokozó szert kell a permetléhez adni, anélkül a buxus bőrnemű leveleiről a permetlé lepereg, nem tud rátapadni, és így nem tudja kifejteni az ölő hatását. A bokor belsejében lévő hajtásokat is le kell kezelni. Rágó kártevők elleni rovarölő szerek hatnak ellene: Decis, Karate, Sherpa, Cyperkill, Mospilan. 6-7 nap múlva ismételje meg a permetezést. A tuják fiatal hajtásait is rágják ezek a lárvák? A tuja nem gazdanövénye, az irodalom nem említi. Tudna küldeni éles képet a tuján okozott károsításáról és a lárváról a www.novenydoktor.hu honlapomra? Köszönöm előre is!
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Kulcsár Enikő · Vissza a tetejére
   Nagyon köszönöm!
   • Kulcsár Enikő több mint egy hónapja
    Igazság szerint édesanyám kérdését tolmácsoltam, most rákérdeztem a tujára, ez félreértés volt, valóban nem eszi a hernyó a tuját. Elnézést és még egyszer köszönjük!
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére