1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2017. február 27. Hétfő
  2 Válasz
  15.2K Megtekintés
Üdvözlöm,
cseresznyefa (hedelfingeni óriás) és almafa (húsvéti rozmaring) metszésében kérnék segítséget. Megvásároltam a DVD-tanfolyamot is, de sajnos ilyen példával nem találkoztam benne, amikor minden ág mintha csak felfelé akarna nőni :) és csak a legtetején ágaznak el.
Hogyan járjak el?
Köszönöm,
Péter
7 évvel ezelőtt
·
#29714
Képek csatolva.
6 évvel ezelőtt
·
#29725
Kedves Péter, ebben az esetben a felfelé törekvő ágak nagyon mérsékelt visszavágását javasolja Bálint gazda metszést tanító DVD-je. Tehát mindkét fánál a túl erős hajtásokat, ágakat akár változatlanul is lehet hagyni, hogy sok gyümölcsöt hozzanak és ezáltal elgyengüljön a növekedésük. Ezzel szemben a jövő évi kiváltásukra szánt gyengébb vesszőket vissza érdemes metszeni, mert ezek így növekedésnek indulnak és amikor jövőre a túlnőtt ágat kimetszi, akkor átveszik a helyét.
Ez a szabály persze nem érvényes arra az esetre, ha egy ág a korona közepén nőve elveszi a fényt a számunkra fontos részekről, mert ebben az esetben azt érdemes már most kivágni.
A metszés tanfolyamon azt is javasolják, hogy a cseresznyét nyugodtan messük terméssel együtt, nem árt a fának, ha az amúgy is magasan és elérhetetlenül termő gyümölcsöket az őket tartó ággal együtt, májusban-júniusban távolítjuk el/szüreteljük le. Üdv. András
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére