Kedves Papp Tiborné!Bizonytalan voltam a goji bogyóval kapcsolatban, ezért sokat olvasgattam a neten. Itt nálunk azt mondják, hogy a lycium chinensis (chinense) nem mérgező, ennek kerekebb a levele, az egyik kertészet ezt a fajtát postázza. A másik fajtáját, a lycium barbarumot mérgezőnek mondják, ez a hosszúkásabb levelű fajta. Meglepődve tapasztaltam, hogy más földrészen viszont a barbarumot fogyasztják. A képen látható termékcímke is bizonyítja:
http://ww1.prweb.com/prfiles/2007/06/22/535462/NothingButGoji300x250.jpgSok olvasgatást követően úgy gondolom, hogy mindkét növény fiatal hajtása és éretlen termése mérgező, de éretten, mások szerint csak aszalva fogyasztható.Fórumon olvastam, hogy teljesen egyforma a két fajta növény termése az ízét és kinézetét tekintve. Keserű nem lehet, kellemes íze van. Szerintem ne fogyassza el.Én goji bogyóból kiszedett magokat ültettem, állítólag chinense-t, várom melyikké cseperedik. Remélem, hogy az, jobban bízok benne, de már nem tartok olyan nagyon a másiktól sem.10-15 szemnél többet nem fogyasztanék egyszerre, ki tudja...