
Kérdés-Válasz Gyümölcs
goji -bogyó
Vásároltam egy goji-bogyó bokrot, már terem. Megaszaltam és nem merem megenni mivel keserű ize van, igy kétségeim vannak, hogy nem e a mérgező vad fajtája.
Miről tudom felismerni a nemesített változatot.
Köszönettel, válaszát várom.
Pap Tiborné horogiren@ freemail.hu
Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
15 évvel ezelőtt
·
#7190
Válasz elfogadva
Hát ez nagyon érdekes kérdés!Ugyanis a netten találam néhány bejegyzést ahol mindnütt mérgező növénynek irják..De van aki eszi és esküszik rá! Várjunk néhány évet és meglátjuk az aki ette ir-e még és mit!
Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
12 évvel ezelőtt
·
#13066
[quote name=Grosz Tamás]Hát ez nagyon érdekes kérdés!Ugyanis a netten találam néhány bejegyzést ahol mindnütt mérgező növénynek irják..De van aki eszi és esküszik rá! Várjunk néhány évet és meglátjuk az aki ette ir-e még és mit! en 2 eve iszom a teajat es eszem a gyumolcset,igaz a sajatom,nezd youtube-on goji land romania
Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
13 évvel ezelőtt
·
#10148
Kedves Pap Tiborné!Én két goji növényt vásároltam, Sweet Lifeberry és Big Lifeberry fajtákat. Az utóbbi nem virágzik, a másik viszont nagyon sokat. Ma szedtem le az első termést. A nevéből adódóan édes ízre számítottam, helyette keserű volt. :SNem tudom hogy ezek után merjek-e enni belőle.
Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
Kedves Vigh Mária!Megosztaná a tapasztalatát, hogy önnél milyen helyen érzi jól magát a növény? Sokat olvastam róla, de személyes tapasztalatot még nem sikerült hallanom.Bármilyen talajon megél, nem kell trágyázni, tápoldatozni, mert a gyümölcsök nagyságára, mennyiségére, minőségére hat illetve rontja. Idősebb példány esetén ritkítást kell végezni, hogy ezzel növekedését serkentsük. Teljesen télálló. Szereti a félárnyékot. Szaporítása dugványról, vagy magvetéssel. - hasonló körülmények között tartja?
Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
Kedves Papp Tiborné!Bizonytalan voltam a goji bogyóval kapcsolatban, ezért sokat olvasgattam a neten. Itt nálunk azt mondják, hogy a lycium chinensis (chinense) nem mérgező, ennek kerekebb a levele, az egyik kertészet ezt a fajtát postázza. A másik fajtáját, a lycium barbarumot mérgezőnek mondják, ez a hosszúkásabb levelű fajta. Meglepődve tapasztaltam, hogy más földrészen viszont a barbarumot fogyasztják. A képen látható termékcímke is bizonyítja: http://ww1.prweb.com/prfiles/2007/06/22/535462/NothingButGoji300x250.jpgSok olvasgatást követően úgy gondolom, hogy mindkét növény fiatal hajtása és éretlen termése mérgező, de éretten, mások szerint csak aszalva fogyasztható.Fórumon olvastam, hogy teljesen egyforma a két fajta növény termése az ízét és kinézetét tekintve. Keserű nem lehet, kellemes íze van. Szerintem ne fogyassza el.Én goji bogyóból kiszedett magokat ültettem, állítólag chinense-t, várom melyikké cseperedik. Remélem, hogy az, jobban bízok benne, de már nem tartok olyan nagyon a másiktól sem.10-15 szemnél többet nem fogyasztanék egyszerre, ki tudja...
Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
14 évvel ezelőtt
·
#7623
Kedves Papp Tiborné!Én a Stakl kertészettől vásároltam egy Gojit,s annak az első termése nagyon finom,édes volt.Az idén fog másodszorra teremni,remélem az a termés is ilyen lesz.Üdv.:Vigh Marcsi
Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
15 évvel ezelőtt
·
#7190
Válasz elfogadva
Hát ez nagyon érdekes kérdés!Ugyanis a netten találam néhány bejegyzést ahol mindnütt mérgező növénynek irják..De van aki eszi és esküszik rá! Várjunk néhány évet és meglátjuk az aki ette ir-e még és mit!
Ehhez a bejegyzéshez még nem érkezett megjegyzés
- Oldal :
- 1
There are no replies made for this post yet.
Kérjük, jelentkezz be, hogy válaszolhass
A válasz elküldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be az űrlap segítségével, vagy regisztrálj egy fiókot, ha új vagy itt. Regisztráció »