felco shop banner ingyenes szallitas


  Friskó Andrásné Gyümölcs

Hány évig él a kajszi ?

  Kiemelt   Megoldott

Két kajszifám közül az egyik 2 éve - egy hét leforgása alatt - kipusztult, pedig szépen virágzott és utána levelet is hozott, majd előbb az egyik, később a másik, majd így tovább, az összes ágon lévő levelek elfonnyadtak és kiment a fa. Kb. 16-18 éves volt. Most a másik is ugyanezt kezdi - bár tavaly meghagytunk egy oldalán növő friss ágat és az MÉG üde -, de az öreg ágain kicsi, ritkán növő levelei vannak.A két fa egyidős. Hány évig élnek a kajszifák ? Ültethető-e a kipusztult helyére kajszifa ? Előre is köszönöm a segítséget !

 • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
  Ugyanoda kajszit, vagy abba a családba tartozót nem célszerű ültetni. Az, hogy hány évig él, az sok tényező függvénye. Nekünk pl. van olyan kajszink, ami 25 évnél biztos, hogy idősebb, mert a kert akkor lett véve és már akkor is koros volt az a fa. Az Ön esetében csak valószinüsiteni tudom, hogy gutaütés vitte el, ami jó esetben a fiatal fákat is kinyirja pillanatok alatt. Ezért itt is a metszés időpontjának helyes megválasztása rendkivül fontos, a fa korától függetlenül.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Máhl Mihály · Vissza a tetejére
   Nekem az ősszel ültetett kajszim /magyar kajszi/ nagyon szépen kihajtott,aztán júniusba egy hét alatt teljesen elszáradt,pedig még hetente öntöztem is. Nem tudom mi történhetett vele???? Ültethetek az ősszel újat!!!
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére