felco shop banner ingyenes szallitas


  Lagdán Livia Növényvédelem

Vanda orchidea betegseg?

  Kiemelt   Megoldott

Kedves Olvaso! Segitseget szeretnem kerni.Nem reg kaptam egy vanda orchideat,amelynek a kepen lathato baja van.A szaron egy nagy barna folt alakult ki(olyan mint a szaradas,nem puha es nem vizenyos),korulotte pedig sarga szinu.Azt vettem eszre,hogy egyre sotetebb es nagyobb.Bakterialis fertozes vagy gomba lehet?Mit ajanl ennek megszuntetesere?Mentheto meg a noveny? Elore is koszonom a segitseget! Udvozlettel:Lagdan Livia
Csatolmányok:

 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  A szár barna foltossága valószínű baktériumos eredetű. Olyan növényeknél, melynek levelei szorosan borulnak egymásra, és nedvesség kerül oda, baktériumok gyakran megtelepednek. Vízcseppekkel terjednek tovább.Öntözésnél ne kerüljön víz a levelekre,tartsa szárazon az orchidea lombját. Öntözővizet csak a gyökeréhez juttassa.A fertőzést feltehetőleg a növénnyel kapta. A foltot kigyógyítani, eltüntetni nem lehet, de a benne élő kórokozók továbbszaporodását, továbbterjedését igen. Réz tartalmú - baktériumokat is ölő - gombaölő szerek valamelyikével ajánlom a foltos szár-rész ecsetelését 2-3 alkalommal. Vetőmag-és gazdaboltokban szabadon vásárolhatók.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (2)
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Nekem úgy tűnik így kép alapján, hogy a folt nem a száron, csak a szárt borító levélen van. Akkor meg ki lehet törni az egyetlen beteg levelet, némi óvatossággal.Ez mindenesetre többet ér, mint egy csak külsőleg ható szer, ami a kórokozók továbbszaporodására nincs semmilyen hatással.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Lagdán Livia · Vissza a tetejére
   Nagyon szepen koszonom a valaszokat.Mar lefujtam Champion permetszerrel.Tegnap kivagtam pengevel azt a reszt es bekentem fahejjal.Remelem megmarad.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére