felco-shop.hu


  Héring Ottó Növényvédelem

Motoros permetezögép beszerzése

  Kiemelt   Megoldott

Nem nagy a kertem de a magasra növő gyümölcsfákat szeretném egyszerűen és biztonságosan megpermetezni. Olyan motoros permetezőgépre lenne szükségem,ami 8-10 m magasságba is eljuttatja a vegyszert.Vajon milyen típust vásároljak,ebben kérném a segítséget?

 • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
  Sanyarú a helyzet, mert a választék nem túl nagy. Mondanám, hogy Solo, de az ára miatt nem. Talán ár/érték arányban az digó Oleo Mac a legjobban pozicionált. Az gépkönyv szerint magasságban is tud 15 métert, de ez enyhe túlzás, bár nagyobb cseppméret esetén még talán igaz is lehet. Lehet kapni úgy 30 ezer körül is gépet, de azt azért nem ajánlanám.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (4)
  • · Turai Györgyné · Vissza a tetejére
   Kedves Ottó!Nekünk bevált az olasz gyártású Ciffarelli.Az ára ennek is magas. Hivatalosan és tapasztalataink alapján is simán bírja a 12 méteres magasságot. Jól porlasztja a permetlét, könnyű kezelni. Mi a Golf Center nevű áruházban vettük. Kerti eszközökkel, szerszámokkal, vetőmaggal, permetszerrel foglalkoznak és szervizelik is az említett gépet.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Kicsi kertre szerintem egy olcsó kínai gép is megteszi. Nyilván nem tud annyit, mint egy komolyabb, de árban csak harmada.Az Agrimotort többen dicsérik.Nekem amúgy Oleo-Mac van vagy tíz éve, eddig csak gyertyát meg egy gumitömítést kellett benne cserélni, azt csak ajánlani tudom.Éppenséggel, ismert helyről (permetezésből kiöregedett embertől) érdemes egy kínai áráért egy használt (de nem agyonhasznált) permetezőt is megvenni, ha élettartamuk azonos lesz is, de jobbak a képességei. (Ismeretlen helyről viszont nem szabad venni, mert általában azokat a gépeket szokták eladni, amiket már javítani nem érdemes.)
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Kovács Erzsébet · Vissza a tetejére
   Megoszlanak a vélemények, én Oleo párti vagyok. Szomszédnak az olcsóbb kinai van, de már az első évben szigetelő szallaggal kellett egyben tartania a gépet. Mondjuk az is oldható kötés. :lol:
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
   Én is az Oleo Macot preferálnám, bár most nem tudom, hogy mennyit taksál, de 100 rugó alatt van még talán. A kinainál tényleg volt, vagy van egy probléma, hogy a műanyag részek, nem is tudom minek nevezzem a kivezető könyök eltörik. Motorikusan szerintem nem mennek tönkre, mert átlagban annyit nincsenek használva egy pár száz négyszögölön.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »
  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére