felco shop banner ingyenes szallitas


  Schrenk Tamás Pázsit, gyep

parkoló füvesítés

  Kiemelt   Megoldott

A parkolónkat szeretném valamilyen zöld felülettel bevonni. Jelenleg ahol az autóval megállunk elég kemény, kicsit agyagos a föld, az autó nyomán nem nagyon van fű. Olyan megoldás érdekelne, amivel széppé tudom tenni és el tudom kerülni a hóolvadás, nagy esők utáni mocsarat. Gondoltam arra, hogy apróbb zúzott kővel felszórni a területet és megvárni míg kinő közte a fű, csak nem tudom, hogy mennyire védené ez meg a fű tövét, illetve a fűnyírás is kérdéses így. Minden ötletet szívesen fogadok.

 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  Erre fejlesztették ki a gyeprácsokat. Zöld színű műanyag gyeprácsot javasolok, téglalap alakúak, az elemek összekapcsolhatók. Személyautók súlyát besüllyedés nélkül kibírják, ha az alapja kicsit már összetömörödött. A rács közeit talajjal kell kitölteni, és abban lehet a füvet vetni. Ha szakszerűen készül és a fű is kikel, utána a terület mivel gyeppel borított a kert többi gyepébe olvad, észre sem lehet venni. A rácsok közötti füvet is öntözni és természetesen nyírni is kell. Több helyen látni, hogy parkolókban csak a zöld színű gyeprácsot fektetik le, közét földdel kitöltik, és nem füvesítik. A zöld színű rácsozat is esztétikusabb, mint a beton vagy aszfalt csík.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (4)
  • · Schrenk Tamás · Vissza a tetejére
   Igen, néztem már olyat, de elég drágák és elég nagy területről lenne szó, szóval sajnos nem ez a legjobb megoldás.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Antal József · Vissza a tetejére
   Hát a zúzottkő sem a olcsóbb szerintem, én is a gyeprácskőre szavaznék!A zúzottkő között egyébként nem fog kinőni a fű, mert ha rendesen alá van tömörítve akkor nem tud benne semmi legyökerezni, ha meg nem tömöríted be rendesen elsüllyed a talajban és újra sár lesz.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Schrenk Tamás · Vissza a tetejére
   Mivel borászattal is foglalkozunk, ezért kb. 2-3 hetente beáll hozzánk egy teherautó, amit a gyeprács nem hiszem, hogy kibír. Lehet, hogy a legjobb megoldás a parkoló letéglázása lesz, bár nem tudom, hogy az mennyire bírja a teherautókat.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Antal József · Vissza a tetejére
   [quote name=Schrenk Tamás]Mivel borászattal is foglalkozunk, ezért kb. 2-3 hetente beáll hozzánk egy teherautó, amit a gyeprács nem hiszem, hogy kibír. Lehet, hogy a legjobb megoldás a parkoló letéglázása lesz, bár nem tudom, hogy az mennyire bírja a teherautókat.[/quote]a tégla egy idő után szétfagy, nem fogja bírni és szétmálik, a gyeprácskő bírja a therautót ha megfelelően alá van alapozva, mint egy térkőnél, tükröt készíteni, getextil, kb 10-12 cm zúzottkő, arra kb ugyanennyi CKT beton, bevibrózod, aztán sóder ágy, gyeprácskő, és a közét terműfölddel feltöltöd, mondjuk ebben lehet nem marad meg a fű, még locsolással sem:)
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

  Vissza a tetejére