Kedves Zoli!A kérdésedre nehéz válaszolni.Nagyon sok jó fajta őszibarack van,nemcsak fehér húsú,hanem sárga húsú is.A korai érésűek általában nem magvaválóak és ízre sem olyan jók mint a közép érésűek vagy a késői fajták.(De viszont korán terem és jó drágán eladható))Hogy őszinte legyek én még nem találkoztam rossz őszibarackkal a saját kertemből.Rossz őszibarackot,csak a nagy áruházakban lehet kapni,amit leszednek éretlenül és vevő haza viszi és kiderül,hogy ehetetlen.Fontos az ha az ember több őszibarack fát ültet,akkor ne egy időben érjen mind.Szakkönyvekből kb.ki lehet nézni az érési időket(+ és mínusz 1-2 hét)Ha az ember saját magának ültet fát,akkor ne piacos fajtát ültessen,amit könnyen lehet szállítani mert nem mindig a piacos fajták a jók.Akik eladásra termelnek ott fontos a mutatósság,szállíthatóság.Az íz már nem mindig számít.Bocsánat,hogy nem sorolom fel a jó fajtákat,de van sok belőlük.Az interneten és a szakkönyvekben utána lehet nézni,hogy milyen érési idejük van,valamint a jellemzőiknek. Üdv:Feri