1kert 800x90 2

  2011. március 03. Csütörtök
  3 Válasz
  7K Megtekintés
Az lenne a kérdésem ,hogy melyik a "legjobb" fehérhúsú őszibarackfajta,milyen fát érdemes venni?
14 évvel ezelőtt
·
#8846
Válasz elfogadva
Kedves Zoli!A kérdésedre nehéz válaszolni.Nagyon sok jó fajta őszibarack van,nemcsak fehér húsú,hanem sárga húsú is.A korai érésűek általában nem magvaválóak és ízre sem olyan jók mint a közép érésűek vagy a késői fajták.(De viszont korán terem és jó drágán eladható))Hogy őszinte legyek én még nem találkoztam rossz őszibarackkal a saját kertemből.Rossz őszibarackot,csak a nagy áruházakban lehet kapni,amit leszednek éretlenül és vevő haza viszi és kiderül,hogy ehetetlen.Fontos az ha az ember több őszibarack fát ültet,akkor ne egy időben érjen mind.Szakkönyvekből kb.ki lehet nézni az érési időket(+ és mínusz 1-2 hét)Ha az ember saját magának ültet fát,akkor ne piacos fajtát ültessen,amit könnyen lehet szállítani mert nem mindig a piacos fajták a jók.Akik eladásra termelnek ott fontos a mutatósság,szállíthatóság.Az íz már nem mindig számít.Bocsánat,hogy nem sorolom fel a jó fajtákat,de van sok belőlük.Az interneten és a szakkönyvekben utána lehet nézni,hogy milyen érési idejük van,valamint a jellemzőiknek. Üdv:Feri
14 évvel ezelőtt
·
#8846
Válasz elfogadva
Kedves Zoli!A kérdésedre nehéz válaszolni.Nagyon sok jó fajta őszibarack van,nemcsak fehér húsú,hanem sárga húsú is.A korai érésűek általában nem magvaválóak és ízre sem olyan jók mint a közép érésűek vagy a késői fajták.(De viszont korán terem és jó drágán eladható))Hogy őszinte legyek én még nem találkoztam rossz őszibarackkal a saját kertemből.Rossz őszibarackot,csak a nagy áruházakban lehet kapni,amit leszednek éretlenül és vevő haza viszi és kiderül,hogy ehetetlen.Fontos az ha az ember több őszibarack fát ültet,akkor ne egy időben érjen mind.Szakkönyvekből kb.ki lehet nézni az érési időket(+ és mínusz 1-2 hét)Ha az ember saját magának ültet fát,akkor ne piacos fajtát ültessen,amit könnyen lehet szállítani mert nem mindig a piacos fajták a jók.Akik eladásra termelnek ott fontos a mutatósság,szállíthatóság.Az íz már nem mindig számít.Bocsánat,hogy nem sorolom fel a jó fajtákat,de van sok belőlük.Az interneten és a szakkönyvekben utána lehet nézni,hogy milyen érési idejük van,valamint a jellemzőiknek. Üdv:Feri
14 évvel ezelőtt
·
#8850
köszi uram!
14 évvel ezelőtt
·
#8852
Kedves Gyulai Úr!Sok őszibarack van forgalomban a vásárlók igénye következtében zömmel sárga húsúak. Én jó szívvel egyet tudok ajánlani Önnek,mert ezt ismerem szeretem. Piroska őszibarackPiros Nyujtó F. és munkatársai Cegléden szelektálták ki. 1973 óta szaporításra engedélyezett.Érése 10 nappal a Redhaven előtt kezdődik.Gyümölcse közepes vagy kicsi, kissé lapított gömb alakú. Felülete sárgásfahér, amelyet 50-60%-ban bemosott vagy csíkozott sötét rózsaszín fedőszín borít. Húsa fehér, a héj alatt pirosas, közepes szilárdságú, éretten magvaváló, lédús, édes fűszeres ízű. Magja kicsi.Fája középerős növekedésű. Levélmirigyei vese alakúak. Virága rózsa alakú.Jó télálló és alkalmazkodóképességgel rendelkezik, rendszeresen és bőven terem.Kiváló fogyasztási minőségű, hazai ökológiai adottságokra alkalmas, kiváló termőképességű fajtaként jelentős helye van az üzemi termesztésben. http://www.tuja.hu/oszi.htm
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére