1kert.hu - a FELCO specialista

  2015. február 19. Csütörtök
  3 Válasz
  22.7K Megtekintés
Négy év után eladtam kecskéimet és a bekerített helyükre szeretnék tavasztól palántákat ültetni (ha lehetséges). Szabad földfelszínen garázdálkodtak, ahol mély almozást alkalmaztunk. Így 2014 őszén, mikor elkerültek tőlünk, a helyükön néhol 20-30 cm vastagságú kecsketrágyás széna maradt vissza. Családi okok miatt nem lett előkészítve akkor a föld (kialmozva, felásva). Most hamarosan itt a tavasz. Mit javasolnak? A földfelszínről mihamarabb legyen kivillázva a trágya és borítsuk be földdel, vagy legközelebb csak jövő tavasszal lehet benne gondolkozni, miután időben előkészítjük. Küldök képet is. Előre is köszönöm! Farkas Jánosné Márti
9 évvel ezelőtt
·
#29330
Sajnos a képet nem töltötte fel a rendszer.
9 évvel ezelőtt
·
#29334
Én csak felásnám, és tököt, vagy dinnyét ültetnék bele első éven, második évben pedig bármit. pl. a sütőtök tapasztalatom szerint imádja akár a friss trágyát is.
9 évvel ezelőtt
·
#29335
Egyébként nem megoldás, hogy leszeded lapáttal a trágyát, valahol felhalmozod prizmában, és érleled, a kecskék helyét pedig felásod? Az eső így is belemosott a földbe annyi tápanyagot a kecsék helyén, hogy minden palánta kövéren fog nőni, és termést hozni. A maradék kecsketrágyát pedig szétszórhatod egy év múlva.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére