By Vendég on 2013. január 04. Péntek
Válaszok 2
Kedvelések 0
Megtekintések 7.4K
Értékelés 0
Most először van lótrágyánk, és ősszel nem tudtuk beteríteni vele a zöldségeskert földjét. Késő már ilyenkor széthordani? (beforgatni persze majd akkor lehet,ha kienged a fagy)Nem nagyon vagyunk otthon trágyázás terén... Előre is köszönöm a szakértő válaszokat.
Szabad, semmilyen jogszabály nem tiltja. A gond az, hogy az istállótrágyát szétteriteni, csak közvetlen bedolgozás elött érdemes. A beforgatásnál, nem csak a fagy okozhat problémát, hanem a talaj nem megfelelő nedvességtartalma is, bár ez magától a technikától is függ. Ásóval, viszonylag nagy nedvességtartalmú föld is forgatható. A lényeg az, hogy a nitrogénveszteség elkerülésének érdekében csak annyit teritsünk szét, amennyit rövid időn belül be is tudunk forgatni. Az őszi időszak minden szempontból szerencsésebb lett volna, de azon már túl vagyunk.
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
Ilyenkor már arra is oda kell figyelni, hogy nagyjából érett legyen, mert különben tavasszal égethet. Októberben még a majdnem teljesen frisset is be lehetett volna forgatni, mert a meleg talajban, földdel keverve, tavaszig elég jól megért volna.
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post