metszes banner

Kérdés-Válasz Talaj, trágya, öntözés


  Demjénné Katona Mária Talaj, trágya, öntözés

Szabad-e még lótrágyával trágyázni januárban?

  Kiemelt   Megoldott

Most először van lótrágyánk, és ősszel nem tudtuk beteríteni vele a zöldségeskert földjét. Késő már ilyenkor széthordani? (beforgatni persze majd akkor lehet,ha kienged a fagy)Nem nagyon vagyunk otthon trágyázás terén... Előre is köszönöm a szakértő válaszokat.

 • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
  Szabad, semmilyen jogszabály nem tiltja. A gond az, hogy az istállótrágyát szétteriteni, csak közvetlen bedolgozás elött érdemes. A beforgatásnál, nem csak a fagy okozhat problémát, hanem a talaj nem megfelelő nedvességtartalma is, bár ez magától a technikától is függ. Ásóval, viszonylag nagy nedvességtartalmú föld is forgatható. A lényeg az, hogy a nitrogénveszteség elkerülésének érdekében csak annyit teritsünk szét, amennyit rövid időn belül be is tudunk forgatni. Az őszi időszak minden szempontból szerencsésebb lett volna, de azon már túl vagyunk.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Gyöngyössy · Vissza a tetejére
   Ilyenkor már arra is oda kell figyelni, hogy nagyjából érett legyen, mert különben tavasszal égethet. Októberben még a majdnem teljesen frisset is be lehetett volna forgatni, mert a meleg talajban, földdel keverve, tavaszig elég jól megért volna.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Vissza a tetejére