By Vendég on 2009. december 17. Csütörtök
Posted in Gyümölcs
Válaszok 1
Kedvelések 0
Megtekintések 3.7K
Értékelés 0
A kérdés röviden: a keserű mandula egyenlő-e a keserűmandulával. Utóbbiról azt olvasom, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlan. Ez azt jelenti, hogy mérgező? A Balaton északi partján szedtem ősszel néhány kiló mandulát. Minden negyedik, ötödik szem keserű. Az íz nem zavar, én még szeretem is, de nem szeretném se magamat, se másokat megmérgezni. Hogyan járok el helyesen?
A mandula héjában cianogén glükozid van-amiből a gyomorsav éa az emésztőenzimek ciánsavat készítenek-ezért mindenképpen meg kell tisztítani.Forró vízbe dobjuk 3 percre, könnyen lehúzható a héj.Fözve, sütve a veszélyes összetevő lebomlik.
·
15 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post