1kert 800x90 2

  2009. december 17. Csütörtök
  1 Válasz
  3.7K Megtekintés
A kérdés röviden: a keserű mandula egyenlő-e a keserűmandulával. Utóbbiról azt olvasom, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlan. Ez azt jelenti, hogy mérgező? A Balaton északi partján szedtem ősszel néhány kiló mandulát. Minden negyedik, ötödik szem keserű. Az íz nem zavar, én még szeretem is, de nem szeretném se magamat, se másokat megmérgezni. Hogyan járok el helyesen?
15 évvel ezelőtt
·
#6996
Válasz elfogadva
A mandula héjában cianogén glükozid van-amiből a gyomorsav éa az emésztőenzimek ciánsavat készítenek-ezért mindenképpen meg kell tisztítani.Forró vízbe dobjuk 3 percre, könnyen lehúzható a héj.Fözve, sütve a veszélyes összetevő lebomlik.
15 évvel ezelőtt
·
#6996
Válasz elfogadva
A mandula héjában cianogén glükozid van-amiből a gyomorsav éa az emésztőenzimek ciánsavat készítenek-ezért mindenképpen meg kell tisztítani.Forró vízbe dobjuk 3 percre, könnyen lehúzható a héj.Fözve, sütve a veszélyes összetevő lebomlik.
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére