1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2013. június 04. Kedd
  10 Válasz
  9.9K Megtekintés
Olyan kérdésem lenne hogy komposztaprítóval ledaráltam leveleket és a fás szárát egy zsáknyit!Azt szeretném megkérdezni hogy lehet e valahova használni komposztként és ha igen mihez? mert van 4 komposzt ládám gondoltam akkor megtöltöm vele! Szerintetek?
10 évvel ezelőtt
·
#14368
Válasz elfogadva
Jó.Mifelénk most a fán tartózkodnak a levelek, de ha megunták és lejönnek, akkor cca. 20 százalék környékén nyugodtan a komposztba keverhetőek.
10 évvel ezelőtt
·
#14368
Válasz elfogadva
Jó.Mifelénk most a fán tartózkodnak a levelek, de ha megunták és lejönnek, akkor cca. 20 százalék környékén nyugodtan a komposztba keverhetőek.
10 évvel ezelőtt
·
#14370
Egy az egybe diófalevél nem jó? mert így hirtelen lett egy 400L-es komposztra való vagy muszáj keverni valami mással?
10 évvel ezelőtt
·
#14371
Önmagában, kizárólag nem szerencsés. Le lehet igy is komposztálni, aztán ami utána jön, megy rá a tetejére, aztán az idők folyamán meg lesz egyszer-kétszer kevergetve és nem lesz semmi gond. Egyes tézisek szerint nem jó a komposztba, de ez az állitás el van túlozva.
10 évvel ezelőtt
·
#14372
Köszönöm szépen akkor ha elállt az eső nekiugrom:-D
10 évvel ezelőtt
·
#15442
szia, utána kérdeztem a nagy öregektől és azt üzenik, hogy inkább tüntezsd el a leveleket a portáról, ugyanis komposztnak nem jó a diófa levele, mert olajos és nem tesz jót!Nekünk is van diófánk, mi is utána kérdeztünk, eltüzeltük.
10 évvel ezelőtt
·
#15449
Juglanint tartalmaz ami a csírásodást gátolja. Én az ön helyében nem csinálnék komposztot belőle.
10 évvel ezelőtt
·
#15453
Sok csersavat tartalmaz, ezért savasítja a talajt. Viszont több bokor, fa kifejezetten szereti az ilyen közeget (magnoliák, japánjuharok, hortenziák) azok alá a komposztálodott diólevél kifejezetten jó. Ja, hogy a csírásodást gátolja? A bokrok alatt az sem hátrányos, kevesebbet kell kapálni. Én több éve rakom bizonyos bokrok , fák alá, és semmi bajuk, sőt.
10 évvel ezelőtt
·
#15455
A téma iránt érdeklődök figyelmébe ajánlanám Ruszkai György, e tárgyban készitett diplomamunkájának az eredményeit. Nem kivánok vitatkozni senkivel, főleg nem a nagy öregekkel, de dőltek meg már dogmák, pedig hirdetőik körömszakadtáig védték azokat.Semmi mást nem kell tenni, mint bepögyögni, hogy diófalevél komposztálás. Rögtön a második hivatkozás lesz, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft megjelentetésében.Lehet rajta vitatkozni, ettől még a tények, tények maradnak.
10 évvel ezelőtt
·
#15488
Kedves Barátom! A diófa levelét konyha kertedbe ne használd, s a virágok se szeretik! Sajnos tapasztalat! Igen, többen jól írták, olyan anyagot tartalmaz, ami nem való komposzthoz! Zöldhulladék, semmi más! :-)
10 évvel ezelőtt
·
#15495
Kedves Sárváriné!Ugyan miért nem olvassa el kinyilatkozás előtt, az általam javasolt szemelvényt. Egy diplomadolgozat általában tudományos igénnyel elkészitett anyag, tényeken és nem hiedelmeken, vagy saját tapasztalaton alapul. Az Álmos könyv szerint is sok téveszmétől megkimélnénk magunkat, ha tényekre hagyatkoznánk és nem szóbeszédre.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére