By Vendég on 2012. november 07. Szerda
Posted in Zöldség
Válaszok 1
Kedvelések 0
Megtekintések 6.8K
Értékelés 0
Növényvédőszer került az éppen érő eperre. Elfogyasztani nem mertük. Sajnáltuk kidobni, ezért mélyhűtőbe tettük. Kérdésem, fogyasztható-e ezek után ez a gyümölcs?
A növényvédő szerek lebomlását, elbomlását 0 °C feletti hőmérsékleten vizsgálják, és napokban adják meg ezt az időtartamot. Általában megállapítható, hogy magasabb hőmérsékleten a szerek lebomlása gyorsabb, mint alacsony hőmérsékleten. A fagyott termékeknél az elbomlás mértéke bizonytalan. Tekintettel arra, hogy az alkalmazott növényvédő szer nevét nem adta meg, nem tudok választ adni az esetleges elbomlásra. Javaslom, bármilyen kellemetlen is, dobják ki a fagyasztott gyümölcsöt.
·
11 évvel ezelőtt
·
0 Kedvelések
·
0 Értékelés
·
0 Kommentek
·
View Full Post