felco-shop.hu


  Árvay Kriszti Zöldség

Összeférhetetlenség

  Kiemelt   Megoldott

Olvastam, hogy bizonyos növények nem szeretik egymást a veteményesben. Konkrét példa a burgonya+borsó. Kérdésem, hogy ez milyen távolságot jelent? Elég ha másik ágyásban vannak, vagy iktassak be közéjük valamit? Ez egyéb összeférhetetlen növényeknél is kérdés nálam, mivel nem túl nagy a kert, okosan kell(ene) terveznem az ágyásokat.

 • · Béla Bá · Vissza a tetejére
  szerintem ennyire azért nem brutális a helyzet :-) én inkább a permetezésekre figyelek inkább, amit nem permetezek azt nem teszek közvetlen az mellé amit igen, amúgy burgonya szélére kb 50cm lehet ültetni bármit is szerintem borsot is :-) én inkább hagymát vagy sárgarépa, zöldséget szoktam burgonya szélére vetni hisz lepermetezem mindegyiket Pendigan 330 EC
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (3)
  • · Mayerné B.Erzsébet · Vissza a tetejére
   Szia!A hangsúly a közvetlen közelségen van, és leginkább a vegyes kultúrában érvényes.Ez annyit jelent, hogy nem ágyásokban gondolkodsz, hanem egymástól 30-40-50 cm-es sortávolságban ültetett soronként különböző növényekben, ágyások beiktatása nélkül.Ez egy lehetséges variáció. Főleg kis területen hasznos.Minden növényre jó hatással van a büdöske, vagy a körömvirág,tekintve hogy rovarriasztó és féregriasztó anyagokat bocsát ki. Egyszerű ötlet: Az ágyások szélére ültess ezekből a növényekből és megoldódott a probléma, plusz szép a látvány és hasznos az alkalmazás.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Árvay Kriszti · Vissza a tetejére
   Kedves Erzsébet!Köszönöm a segítséget. Reméltem, hogy a külön ágyás megoldás a problémára. Most nyugodtabban tervezem a veteményest, nem kell sakkoznom a növényekkel.
   The reply is currently minimized Megmutat
  • · Árvay Kriszti · Vissza a tetejére
   Kedves Béla Bá!A permetezési elkülönítés fontos szempont,nálam azonban nem játszik, nem nagyon permetezek, egyelőre...
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »
  Partnerek
   

  FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

  Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

  Senior.hu - Teljes élet 50 felett

  Vissza a tetejére