1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2013. március 30. Szombat
  5 Válasz
  20.3K Megtekintés
Minden vágyam, hogy Honeycrisp almafát ültessek a kertemben, de sehol nem találok ilyet. Ebben szeretnék segítséget. Köszönöm. Fehér Zoltán
10 évvel ezelőtt
·
#13695
A Magyar Gyümölcsfaiskolák Országos Egyesülete tudna tájékoztatást adni, hogy valamelyik hazai faiskola szaporított-e ebből az almafajtából. Honlapjukon keresztül http://www.mgyoe.hu valószínű tud információt szerezni. Gyanúm szerint még hazai szaporítása illetve forgalmazása nem engedélyezett.Csehországban csomagküldő szolgáltatásban honlapon keresztül valószínű kapható: http://www.orangenpippintrees.eu. Ha ilyen módon rendel, ne feledje, hogy porzófajta szükséges hozzá, azt is kell választania.
10 évvel ezelőtt
·
#13698
Tisztelt dr. Némethy,Nagyon köszönöm a válaszokat. Már írtam is az egyesületnek, hátha.. :)Ha ilyen módon rendel, ne feledje, hogy porzófajta szükséges hozzá, azt is kell választania.Elég kezdő vagyok a dologban, így érdekelne, hogy ez mit jelent? Milyen porzófajta szükséges?[quote name=dr.Némethy]A Magyar Gyümölcsfaiskolák Országos Egyesülete tudna tájékoztatást adni, hogy valamelyik hazai faiskola szaporított-e ebből az almafajtából. Honlapjukon keresztül http://www.mgyoe.hu valószínű tud információt szerezni. Gyanúm szerint még hazai szaporítása illetve forgalmazása nem engedélyezett.Csehországban csomagküldő szolgáltatásban honlapon keresztül valószínű kapható: http://www.orangenpippintrees.eu. Ha ilyen módon rendel, ne feledje, hogy porzófajta szükséges hozzá, azt is kell választania.
10 évvel ezelőtt
·
#13702
A Honeycrisp fajta virágpora nem tudja megporozni a saját fáját, ezért egy másik alma fajta szükséges erre a feladatra. Az általam javasolt honlapon talál erre is felsorolást, onnan tud választani. De előbb a Honycrisp fácskát kell megszereznie. Szerintem 2-3 évnél hamarabb hazánkban nem lesz forgalomban. Védett fajta, ezért drágább is lehet, mint a hagyományos almafajták.
10 évvel ezelőtt
·
#15646
Tavasszal tervezek almafákat ültetni. Kb. 30 fáról van szó. Rajongója vagyok én is a Honeycrispnek, de egyelőre sehol sem találtam, pedig egész Európát végigkerestem a neten. Tud valaki segíteni? Sajnos a Csehországi csomagküldőnek csak 6 fája van és azt mondják ez túl nagy utazás lenne a fának. Továbbmegyek ebben az irányban is, de ha lenne alternatívája, annak nagyon örülnék! Minden ötletet és segítséget köszönök és pár év múlva szép ropogós Honeycrisp almákkal honorálok. :)További szép napotÁgoston
6 évvel ezelőtt
·
#29879
6 éve forgalmazzuk Magyarországon a Honeycrisp fajtát.www.kiskert.com
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



1kert.hu - a FELCO specialista

Metszőollót vagy fűrészt keresel?

Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére