metszes banner

Kérdés-Válasz Zöldség


  Majoros Imre Növényvédelem

Tripszek

  Kiemelt   Megoldott

Tisztelettel szeretnék érdeklődni,hogy milyen növényeket lehetne ültetni a paprika mellé,fóliába,TRIPSZ ellen?Válaszát előre is meg köszönöm. Tisztelettel : Majoros Imre

 • · dr. Némethy Zsuzsanna · Vissza a tetejére
  Nem tudok olyan növényről, amelyik távol tartaná vagy elűzné a tripszeket. A tripszek elleni védekezés azért nehéz, mert nem csak a paprikát, hanem a fólia alatti egyéb (minden) gyomnövényt is megfertőzi, azokon is fenntartja magát. Emellett a fólia közelében néhány méteres sávban, a szabadban élő gyomokon is él, és azokon áttelel, tehát tavasszal onnan húzódnak be a tripszek. Termesztő berendezésben két tripsz faj fordul elő a dohány tripsz és a nyugati virágtripsz. Jó esetben fertőzött palántákkal kerülnek be a fóliába. Évente több nemzedékük fejlődik, jelenlétüket ragacsos színcsapdákkal lehet megfigyelni. Érdemes a növények leveleinek magasságában színcsapdákat kihelyezni, mert az igen apró, és rejtett életet élő tripszeket nehéz észlelni. Amikor már a kártételét veszik észre, a védekezés már elkésett. A nyugati virág tripszet a kék, míg a dohány tripszet a sárga színű színcsapda fogja. Bővebb leírást a www. csalomoncsapdak.hu honlapon talál, és rendelhet is a webáruházukban.
  The reply is currently minimized Megmutat
 • Válaszok (1)
  • · Deilinger Dávid · Vissza a tetejére
   Írni akartam a csalomoncsapdákat én is viszont, szerintem onnan még elég jól működő dolog lehet a fátyolkatojás gyüjtőlap használata is.
   The reply is currently minimized Megmutat

  Lépj be a válaszadáshoz.

  Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


  Itt regisztrálj »

  Vissza a tetejére