Könyvajánló: Pálinkafőzés. Ágyas pálinka és likőr készítése

Könyvajánló: Pálinkafőzés. Ágyas pálinka és likőr készítése

Minden, amit tudni szeretnél az ágyastól a likőrkészítésig.

.Az otthoni pálinkafőzés reneszánszát éljük. Jó minőségű pálinkát csak kifogástalan minőségű, aroma alapján teljes érettségű gyümölcsből lehet készíteni! Az a régi, hibás szemlélet, mely szerint a pálinkák alapanyaga az a gyümölcs, amely nem felel meg a fogyasztási, konzervipari és más felhasználási területek minőségi követelményeinek, ma már nem követhető szempont a gyártók számára.

Jelenleg Magyarországon – jövedéki szempontból – három, eltérő típusú pálinkafőzési mód létezik: a bérfőzés és a kereskedelmi főzés, valamint az ún. házi párlatkészítés.

A Pálinkafőzés című könyvben ismertetik azokat az elméleti és gyakorlati tudnivalókat, amelyek ismerete elengedhetetlen a pálinkafőzéshez.

Kedvcsináló a tartalomból a teljesség igénye nélkül:

  • A pálinkakészítés rövid története
  • Hogyan készíthetők a jó pálinkák, mi kell a jó pálinkához?
  • A pálinka alapanyagai
  • A cefrézés technológiai lépései
  • A gyümölcs cefrézésénél fellépő mikroorganizmusok
  • Az erjesztés módjai
  • A lepárlás elmélete
  • Lepárlóberendezések
  • A pálinka tárolása, érlelése
  • Ágyas pálinka
  • Likőrök
  • A magánfőzött és a bérfőzött párlatok jövedéki szabályai, a párlatok értékesítése

Információk:
116 oldal
Kötés: füles, kartonált
ISBN: 9789632783413

Vásárlás

A könyv megvásárolható a Cser Kiadó kínálatában. Remek ajándéknak is, itt elérhető >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR